ΘΕΜΑ:  Σοβαρές καταγγελίες από την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών στη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Δωδεκανήσου δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, που, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Φώτη Χατζηδιάκου, έγινε αποδέκτης σοβαρών καταγγελιών για παράνομη και ανεξέλεγκτη δραστηριοποίηση προσώπων που δεν διαθέτουν άδειες ή τις προϋποθέσεις για την άσκηση συγκεκριμένων επαγγελμάτων.

 

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιάννης Κακλιός, όπως και συνεργάτες του, αναφέρθηκαν σε διαχρονικές πρακτικές που βλάπτουν τους επαγγελματικούς κλάδους, με αποτέλεσμα να μη διασφαλίζονται τα κατοχυρωμένα δικαιώματά τους, ενώ διακυβεύεται και η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες.

 

Οι καταγγελίες αφορούσαν, μεταξύ άλλων, στην παράνομη δραστηριότητα στον κλάδο των επισκευαστών αυτοκινήτων και των αισθητικών, όπου παρατηρούνται εξόφθαλμες περιπτώσεις παράβασης των νόμων.

 

Τα μέλη της Ομοσπονδίας ζήτησαν την εντατικοποίηση των ελέγχων, ώστε να προστατευθούν οι επαγγελματίες που λειτουργούν νόμιμα.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα των καταγγελιών, έδωσε εντολή, στα μεικτά συνεργεία που διενεργούν τους ελέγχους να συμμετέχουν και μέλη της Ομοσπονδίας, ακόμα κι αν δεν το προβλέπει ο νόμος, ενώ προειδοποίησε ευθέως με λουκέτο τις επιχειρήσεις που απασχολούν επαγγελματίες, οι οποίοι δεν πληρούν ούτε το μίνιμουμ των προβλεπόμενων προϋποθέσεων.