Περίπου δέκα τόνοι τρόφιμα και κλινοσκεπάσματα ήταν το αποτέλεσμα  της πρωτοβουλίας του Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, να οργανωθεί εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων, ώστε να αποσταλούν στους σεισμόπληκτους συνανθρώπους μας στην Κεφαλονιά.

            Η δράση συντονίστηκε από την Περιφερειακή Σύμβουλο κυρία Μουτάφη Δέσποινα και το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ρόδου.

            Πολίτες προσέφεραν με περίσσευμα αγάπης, τρόφιμα μακράς διαρκείας και κλινοσκεπάσματα, ενώ σύλλογοι συντόνισαν δράσεις για τον ίδιο σκοπό. Σημαντική η συμβολή του Συλλόγου Επτανησίων  Ρόδου, που συγκέντρωσε ένα τόνο τρόφιμα, του Συλλόγου «Προφήτης Ηλίας Φιλερήμου», του Συλλόγου «Σύνδεσμος Αγάπης»  της ΧΕΝ, καθώς και του Δημοτικού Σχολείου Σγούρου που δια του διευθυντή του κ. Τσιρακάκη συγκεντρώθηκαν σημαντικές ποσότητες τροφίμων.

            Ο Ερυθρός Σταυρός Ρόδου κινητοποίησε, δια της προέδρου του κυρίας Δέσποινας Δελαπόρτα, τις ανθρώπινες δυνάμεις που διαθέτει στον τόπο μας και κατάφερε να συγκεντρώσει τρείς τόνους τρόφιμα και 1.500 κουτιά γάλα εβαπορέ.

            Η αποστολή των παραπάνω πραγματοποιήθηκε δωρεάν, από την μεταφορική του κ. Τσιμενίδη «Μακεδονικές Γραμμές Α.Ε» και με αυτοκίνητο που με προθυμία, διέθεσε για αυτόν τον σκοπό.

            Η «BLUE STAR FERRIES» εξασφάλισε την δωρεάν μετακίνηση του φορτηγού που μετέφερε την βοήθεια.  

Τους  ευχαριστούμε θερμά όλους.

image_print