Στις εκδηλώσεις μνήμης αφιερωμένες στους δέκα τρεις αδικοχαμένους ήρωες από την φονική έκρηξη της 11ης Ιουλίου 2011 στο Μαρί της Κύπρου συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Φώτης Χατζηδιάκος, προσκεκλημένος του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου και συνοδεύοντας την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδ/σου που έλαβε μέρος σε τουρνουά ποδοσφαίρου στον Δήμο Γερμασόγειας Λεμεσού.

 Στη συνάντηση με τον κορυφαίο πολιτειακό παράγοντα της μεγαλονήσου, ο αντιπεριφερειάρχης είχε την ευκαιρία να υπογραμμίσει την κοινή πορεία, τους αδιάρρηκτους δεσμούς και τη συνεργασία της Δωδεκανήσου με την Κύπρο, ίσως σε μεγαλύτερο βαθμό από άλλες περιοχές της χώρας, λόγω και της ευαίσθητης γεωπολιτικής θέσης που βρίσκονται οι δύο τόποι.

 Ο αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ και υποψήφιο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για την τουριστική ανάπτυξη της Κύπρου και των νησιών μας, ένας τομέας που, όπως επισημάνθηκε και από τους δύο άνδρες, μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην έξοδο των δύο χωρών από την κρίση.  

 Ο τουρισμός και η σύμπλευση με κοινές δράσεις και στόχους ήταν το αντικείμενο της συνεργασίας που είχε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος με τον δήμαρχο της Πάφου Σάββα Βέργα. Στη συζήτηση αναδείχθηκαν τα σημεία αιχμής της συνεργασίας της Δωδεκανήσου και της Πάφου, στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG για την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού, πρόγραμμα που χειρίζεται η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Λίτσα Φτακλάκη.

Από την πλευρά του, ο κ. Βέργας ζήτησε από τον αντιπεριφερειάρχη την ουσιαστική στήριξη της Περιφέρειας στις εκδηλώσεις που θα προγραμματιστούν και θα γίνουν  με αφορμή την ανακήρυξη της Πάφου σε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2017.