ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

 

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τα ΚΕΚ Γεννηματάς, σας ενημερώνουν ότι την Παρασκευή 15 και Σαββάτο 16 Μαρτίου θα υλοποιηθεί σεμινάρια για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις. Την Παρασκευή 15/3 η διεξαγωγή του σεμιναρίου θα λάβει χώρα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, Πλ. Ελευθερίας 1, στην Ρόδο από 17:00 έως 21:00. Το Σαββάτο 16/3 η διεξαγωγή του σεμιναρίου θα λάβει χώρα στο ΚΕΚ Γεννηματάς, στο Δημοτικό Κτήριο ΠΑΡΚΟ ΡΟΔΙΝΙ, από 10:00 έως 14:00.

Σε συνθήκες κρίσης καταγράφεται διεθνώς μια τάση αύξησης του ρυθμού δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στο πεδίο της Κοινωνικής Οικονομίας. Δεδομένων των συνθηκών, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ξεκινάει μία σειρά δράσεων με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών αναφορικά με την κοινωνική οικονομία και επιχειρηματικότητα.

Συνοπτικά ο στόχος της Κοινωνικής Οικονομίας είναι η δημιουργία κοινωνικών, συμμετοχικών και δημοκρατικών επιχειρήσεων οι οποίες θα εργάζονται με γνώμονα την ποιοτική απασχόληση, την κοινωνική ένταξη, την τοπική ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία και συνοχή που σε τελική ανάλυση οδηγούν στη δημιουργία θέσεων εργασίας σε τοπικό επίπεδο.

Την Παρασκευή η θεματολογία περιλαμβάνει ενημέρωση σχετικά με τις Κοιν.Σ.Επ, οδηγίες για την διαδικασία ίδρυσης μιας κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης, τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για την σύσταση και την εγγραφή στο Τμήμα Μητρώου Κοινωνικής Οικονομίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Υπουργείου Εργασίας. Επίσης, θα δοθούν διευκρινήσεις για τον νόμο 4019/2011 που αφορά την Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα.

Το Σαββάτο η θεματολογία περιλαμβάνει ενημέρωση και διευκρινήσεις αναφορικά με τους τύπους κοινωνικών επιχειρήσεων που μπορούν να συσταθούν στα πλαίσια της κοινωνικής οικονομίας.

Οι ενδιαφερόμενοι (νέοι, νέες, άνεργοι, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες) καθώς και οι ΟΤΑ, αστικοί μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, προκειμένου να εγγραφούν στο σεμινάριο, παρακαλούνται να επικοινωνούν με την κα Χατζηαποστόλη Δέσποινα στο τηλ 22413 60517, e-mail: eupro@otenet.gr, Δευτέρα με Παρασκευή και ώρες 09:00-14:00 έτσι ώστε να συμπληρώσουν την φόρμα εγγραφής.

image_print