ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Επτανήσου 35, Ερμούπολη, Σύρος 85100 – τηλ. 22813.60266, φαξ: 22810.85090

Πλατεία Ελευθερίας, Ρόδος 85100 – τηλ. 22413.60502-3, φαξ: 22410. 44432

email: i.mahairidis@pnai.gov.gr

                                      

 

 

Σε συσκέψεις  με τον Υπουργό  Δημόσιας Τάξης  και  Προστασία του Πολίτη συμμετείχε ο Περιφερειάρχης  Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.

Οι συσκέψεις έλαβαν χώρα στην περιφερειακή  Αστυνομική Διεύθυνση και στην περιφερειακή διεύθυνση της Πυροσβεστικής.

Στην πρώτη σύσκεψη τα θέματα που τέθηκαν αφορούσαν στην Υπό στελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών και τα προβλήματα αστυνόμευσης ειδικά στα νησιά με μεγάλη τουριστική ανάπτυξη.

Ο περιφερειάρχης πρότεινε τη θερινή περίοδο να υπάρξει πρόβλεψη για ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες  ανάγκες.

Επίσης,  ζητήθηκε η χορήγηση visas στα νησιά,  πέραν αυτών που σήμερα χορηγούν,  και στα νησιά Σαντορίνη, Μύκονος Λέρος , Σύμη, Κάλυμνος και σε όσα νησιά έχουν επαρκή τουριστική κίνηση.

Ειδική αναφορά έγινε για τη λαθρομετανάστευση και τους πρόσφυγες  και την έλλειψη υποδομών υποδοχής και διαχείρισης.

 

Στη δεύτερη σύσκεψη έγινε εκτίμηση των τελευταίων πυρκαγιών στα νησιά της περιφέρειας Ν. Αιγαίου, τις δυσκολίες  στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και την προβληματική αντιμετώπιση τους στα νησιά που στερούνται πυροσβεστικών υπηρεσιών.

Εξετάστηκαν τρόποι καλύτερης λειτουργίας των ήδη υπαρχόντων δομών. Προτάθηκε από τον περιφερειάρχη η τροποποίηση  του θεσμικού πλαισίου προκειμένου να υπάρχει ευελιξία ενεργειών κα ενεργότερη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης και των εθελοντικών ομάδων.

Αντίστοιχη σύσκεψη με αυτή της  Σύρου,  θα γίνει στη Ρόδο στις  6 και 7 Αυγούστου με τη συμμετοχή του υπουργού, κ.Νίκου Δένδια.