ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 22810. 82630 – 22413.60609

email:press@pnai.gov.gr         

21 Απριλίου 2011

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ:  Σε Πάτμο και Κάλυμνο ο Περιφερειάρχης – Μήνυμα και ευχές από τον κ. Γιάννη Μαχαιρίδη

 

Στην Πάτμο βρίσκεται από σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, όπου θα παραστεί στην τελετή του Νιπτήρα, ενώ αύριο (Μεγάλη Παρασκευή) θα είναι στην Κάλυμνο, όπου θα παρακολουθήσει την περιφορά των Επιταφίων.

Το Μεγάλο Σάββατο, ο Περιφερειάρχης θα βρίσκεται στη Ρόδο.

 

Στο φετινό του μήνυμα, ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης αναφέρει:

 

«Εκεί που νομίζεις ότι στα αδιέξοδα δεν υπάρχουν απαντήσεις κι ότι ο σταυρός της ανασφάλειας είναι ασήκωτος και σε λυγίζει, έρχεται η ιστορία και η μαρτυρία του Θεανθρώπου για να ενδυναμώσει την κλονισμένη πίστη στις δυνάμεις και στις δυνατότητές μας.

Τα Πάθη και η Ανάσταση, η δοκιμασία και ο θρίαμβος, δεν έπαψαν ποτέ να αποτελούν τον οδηγό μας σε δύσκολες και σκληρές εποχές.

Αυτά ήταν πάντα το ερέθισμα για αφύπνιση, ξύπνημα και αφετηρία για νέα ξεκινήματα. Για να υπερνικούμε ανθρώπινες αδυναμίες, τους φόβους μας και τη μοιρολατρία.

Να μην εγκλωβιζόμαστε στην εσωστρέφεια, τον ατομισμό και την αυτολύπηση που οδηγούν στην αποξένωση και, εν τέλει, στην οπισθοδρόμηση.

Δεν ταίριαζαν ποτέ όλα αυτά στους νησιώτες. Διότι η φύση τους μοιάζει με την Άνοιξη στο Αιγαίο, που ήταν και θα είναι πάντα πιο λαμπρή, πιο φωτεινή.

Στα Αιγαιοπελαγίτικα ξωκλήσια και ναούς, η κατάνυξη, η προσευχή και η περισυλλογή είχαν ανέκαθεν ένα βαθύτερο νόημα.

Όπως και η Ανάσταση, που εκδηλώνεται σαν ξέσπασμα χαράς σε κάθε ευλογημένο βράχο του Νότιου Αιγαίου.

Ας είναι το φετινό ξέσπασμα, έκφραση δύναμης και συναπόφασης για προσωπική υπέρβαση, συμπόρευση και ισχυρής θέλησης να μείνουμε προσηλωμένοι στους στόχους, στις παραδόσεις και στις αξίες μας, διεκδικώντας δυναμικά την πρόοδο του τόπου μας.

Εύχομαι σε όλους τους συμπατριώτες μας, Καλή Ανάσταση.

 

Γιάννης Μαχαιρίδης

Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου»

image_print