Την Λέρο και την Πάτμο επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος το διήμερο της Μεγάλης Τετάρτης και Μεγάλης Πέμπτης αντίστοιχα.
Ειδικότερα, στην Λέρο, ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε τα σημεία του νησιού όπου προκλήθηκαν ζημιές από το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας. Στην συνέχεια, συμμετείχε σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που συγκάλεσε ο δήμαρχος κ. Μιχάλης Κόλιας, όπου έγινε περαιτέρω ενημέρωση του κ. Χατζημάρκου για τις ζημιές που υπέστη το νησί. Ο δήμαρχος Λέρου ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την άμεση ανταπόκριση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και την συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη, προκειμένου να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών. 
 
 
 
Στην ατζέντα της συζήτησης τέθηκε και το πρόβλημα των παράτυπων μεταναστών που βρίσκεται σε έξαρση το τελευταίο διάστημα στα νησιά της Δωδεκανήσου, καθώς και η δυνατότητα προσωρινής φιλοξενίας όσων φτάνουν στην Λέρο,  στην βίλα “Άρτεμις”. Εξετάστηκε επίσης η πορεία των έργων που εκτελούνται στο νησί, όπως το υδατοδρόμιο, με στόχο να λειτουργήσει το 2016, το αλιευτικό καταφύγιο στα Άλιντα, το νηπιαγωγείο στο Λακκί και η κατασκευή 12 αιθουσών στο Μπελένειο Γυμνάσιο. 
 
 
Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου μετέβη στην Πάτμο. Αρχικά είχε συνεργασία με τον Δήμαρχο του νησιού κ. Γρηγόρη Στόικο, όπου εξετάσθηκαν θέματα του νησιού. Στην συνέχεια παρακολούθησε την τελετή του Νιπτήρα.
Ο κ. Χατζημάρκος παραμένει στην Πάτμο, μέχρις ότου οι καιρικές συνθήκες επιτρέψουν την αναχώρηση του.
 
 
 
image_print