Στο ανακαινισμένο κτίριο του παλαιού Ελληνικού Προξενείου, επί της οδού Ιωάννη Καζούλη, στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, το οποίο ανήκει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μεταφέρθηκε και λειτουργεί από σήμερα, Τρίτη 17 Μαρτίου 2020, η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Ρόδου, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό των επισκέψεων στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Με στόχο την αντιμετώπιση της μείωσης των αποθεμάτων αίματος, που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα και οφείλεται στη δυσκολία των εθελοντών αιμοδοτών να μεταβούν στα νοσοκομεία λόγω του φόβου αλλά και των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της επιδημίας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εξασφάλισε για τους αιμοδότες και παρέδωσε σε λειτουργία, μέσα σε πέντε μόλις ημέρες από το σχετικό αίτημα του Υπουργείου Υγείας, έναν χώρο κατάλληλα διαμορφωμένου και εύκολα προσβάσιμο, όπου ο εθελοντής αιμοδότης θα μπορεί να προσφέρει αίμα με ασφάλεια, σε ένα ευχάριστο και άνετο περιβάλλον, εκτός νοσοκομείου, με την επίβλεψη εξειδικευμένων επαγγελματιών υγείας και με μέριμνα για τη διευκόλυνση των ΑμεΑ.

Κατά την επίσκεψή του, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, δήλωσε από το κτίριο του Ελληνικού Προξενείου: «Είμαστε σήμερα εδώ για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος οποιοσδήποτε εθελοντής αιμοδότης να φοβάται. Οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη της αιμοδοσίας λαμβάνουν κάθε μέτρο, ώστε η διαδικασία να μην ενέχει τον παραμικρό κίνδυνο. Μένουμε σπίτι. Βγαίνουμε, τηρώντας τις απαραίτητες προφυλάξεις, μόνο για να δώσουμε αίμα».

Οι ώρες λειτουργίας της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας στη νέα Αίθουσα, επί της οδού Ιωάννη Καζούλη, έχουν ως εξής:

Δευτέρα 08:30-14:00

Τρίτη 09:00-17:00

Τετάρτη 08:30-14:00

Πέμπτη 09:00-17:00

Παρασκευή 08:30-14:00

Σάββατο 10:00-13:00

Κυριακή & Αργίες 10;00-13:00

 

image_print