Σε καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας βρίσκονται από χθες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσαν σε πολλά σημεία της Ρόδου οι ισχυρές βροχοπτώσεις. Η κρισιμότητα της κατάστασης αξιολογήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες (Κυριακή) υπό τον Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη, με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Φώτη Χατζηδιάκου και εκπροσώπων εθελοντικών ομάδων που ήδη είχαν ενεργοποιηθεί.

 Αποφασίστηκε να υποβληθεί αίτημα προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για να κηρυχθούν οι πληγείσες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μικρής έντασης. Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης, αφού ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα Πάτροκλο Γεωργιάδη για το έντονο προσωπικό του ενδιαφέρον, συνοδευόμενος από τον κ. Φώτη Χατζηδιάκο, επισκέφθηκαν τα σημεία όπου παρατηρήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα σε παραποτάμιες περιοχές σε Αφάντου και Μαλώνα, όπως και κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο του νησιού.

 Δόθηκε εντολή στα συνεργεία της Περιφέρειας να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες άρσης των καταπτώσεων και καθαρισμού των δρόμων, προκειμένου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου, να παραδοθούν ασφαλείς στην κυκλοφορία.

 

image_print