Με την πρώτη παράδοση θαλάμων απομόνωσης και υποδοχής ασθενών στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου ήδη από τις 27 Μαρτίου, για να ακολουθήσει λίγες ημέρες μετά η σειρά της Πάρου και της Σαντορίνης, η Οικονομική Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κατά τη συνεδρίαση της 22ας Απριλίου, ενέκρινε την προμήθεια αντίστοιχων θαλάμων και για τις δομές υγείας της Τήνου, της Καλύμνου και της Καρπάθου.

Οι θάλαμοι απομόνωσης και υποδοχής ασθενών συνιστούν κρίσιμο εξοπλισμό για την ιατρική θωράκιση ασθενών, επισκεπτών και νοσηλευτικού προσωπικού.
Από την πρώτη στιγμή αυτής της παγκόσμιας κρίσης, οι αποφάσεις και οι ενέργειες της Περιφέρειας για την υγειονομική ενίσχυση των νησιών υπήρξαν στοχευμένες, με προμήθειες εξοπλισμού στις δομές υγείας που μένει μόνιμη παρακαταθήκη και μετά τη λήξη της υγειονομικής κρίσης. Η δαπάνη για την αγορά και εγκατάσταση των θαλάμων στα νησιά της Ρόδου, Πάρου, Σαντορίνης, Τήνου, Καλύμνου και Καρπάθου, βαραίνει εξ ολοκλήρου τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενώ έπεται συνέχεια με την προμήθεια εξοπλισμού σε όλα τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας των νησιών της Περιφέρειας.

Σχετικά με την παραγγελία των θαλάμων απομόνωσης και υποδοχής ασθενών για τα νησιά της Τήνου, Καλύμνου, Καρπάθου, ο Περιφερειάρχης δήλωσε: «Δίνουμε αξία στην κάθε μέρα αυτής της κρίσης για κάθε ένα από τα νησιά μας. Η πρωτοφανής κατάσταση που βιώνουμε, ανέδειξε πόσο σημαντική βοήθεια μπορεί να προσφέρει η Αυτοδιοίκηση στη δημόσια υγεία, καθιστώντας απολύτως δίκαιο και λογικό το αίτημά μας να παραμείνει σε ισχύ, και μετά το τέλος της κρίσης, η νομοθεσία που μόλις πρόσφατα μας έδωσε το δικαίωμα να συνδράμουμε και εμείς στον ιατρικό εξοπλισμό των νησιών μας. Από την πρώτη στιγμή, διαθέσαμε το σύνολο του προϋπολογισμού μας στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης με έναν και μόνο στόχο:

Η επόμενη μέρα να βρει τα νησιά μας καλύτερα θωρακισμένα απέναντι στη νέα κανονικότητα, συνιστώντας ασφαλείς προορισμούς με πολίτες και επισκέπτες υγειονομικά ασφαλείς».