Νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων θα επισκεφθούν δέκα δημοσιογράφοι από μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης της Ρωσίας, ξεκινώντας την ερχόμενη Πέμπτη από τη Ρόδο και θα συνεχίσουν με την Πάτμο, την Τήνο, την Πάρο, τη Μήλο, τη Σύρο και την Ίο που παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον, ιδιαίτερα την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου.

Την ευθύνη συντονισμού φιλοξενίας των δημοσιογράφων θα έχει η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην οποία απευθύνθηκε το Πατριαρχείο της Μόσχας, προσανατολιζόμενο στην αποστολή ομάδας δημοσιογράφων και τεχνικών Μ.Μ.Ε. στην πατρίδα μας για την λήψη φωτογραφιών, βίντεο, συνεντεύξεων κ.λ.π., με στόχο την καλύτερη δυνατή προβολή των νησιών μας σε εκατομμύρια Χριστιανούς Ορθόδοξους.

Το χρονικό διάστημα της επίσκεψης τοποθετείται από 9 Αυγούστου μέχρι 19 Αυγούστου 2012.

Επίσης την Πέμπτη, τη Ρόδο θα επισκεφθεί συνεργείο της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης TRT, που θα καταγράψει μεταξύ άλλων θέματα, όπως η δυναμική του τουρισμού, το πιλοτικό πρόγραμμα για τη VISA κλπ. Στο τουρκικό κανάλι θα παραχωρήσει συνέντευξη ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Φώτης Χατζηδιάκος.

image_print