Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου με απόφασή του (κατά πλειοψηφία) εκφράζει την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε κίνηση συρρίκνωσης σχολών ή τμημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η κάθε σχολή, το κάθε τμήμα είναι εθνική επένδυση, είναι ουσιαστικά μια πνοή και ένας ζωογόνος θύλακας για την κοινωνία του κάθε νησιού.

Στο Αιγαίο, δεν αναστέλλεις δραστηριότητες .

Στο Αιγαίο, θωρακίζεις την εύθραυστη συνοχή του και ενισχύεις από κάθε άποψη, την ευαίσθητη γεωγραφική θέση του.

Στο Αιγαίο των δεκάδων μικρών κοινωνιών, που ακόμη αντιστέκεται στην προοπτική της εγκατάλειψης, της “γήρανσης” και του μαρασμού, οι δομές του Πανεπιστημίου Αιγαίου λειτουργούν ως εφαλτήρια για μια νέα επανεκκίνηση στην κοινωνική και οικονομική ζωή του κάθε νησιού.

Η επένδυση στη γνώση, είναι απάντηση στο μέλλον.

Το Πανεπιστήμιο θα μείνει “όρθιο”, ανοικτό, παραγωγικό, γιατί είναι ταυτισμένο με τις τοπικές κοινωνίες.

Για μας, τους ακρίτες της Πατρίδας μας, άλλη επιλογή ή απόφαση δε θα γίνει αποδεκτή, την ώρα που στις απέναντι ακτές δημιουργούνται νέα Πανεπιστήμια.

Καλούμε τη Κυβέρνηση, την ύστατη αυτή ώρα να δράσει, θέτοντας, πάνω από όλα, το, Εθνικό συμφέρον στον ευαίσθητο χώρο του Αιγαίου.

Το Αιγαίο έχει ανάγκη το δημόσιο Πανεπιστήμιό του.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Οι τελευταίες βίαιες ενέργειες σε δημόσιους χώρους και οι πρόσφατες πράξεις βίας, δημιουργούν και επιτείνουν την ανασφάλεια των πολιτών, δυσφημούν τη χώρα μας και τορπιλίζουν την προσπάθεια που καταβάλλουμε, προκειμένου να έχουμε αυξημένη τουριστική κίνηση για τη χώρα μας και για τα νησιά μας.
Καταδικάζουμε  την  βία, απ’ όπου και αν προέρχεται και καλούμε την Κυβέρνηση να διαφυλάξει την ασφάλεια και την ηρεμία των πολιτών .
Καλούμε τους φορείς της αυτοδιοίκησης, τους κοινωνικούς εταίρους, τους φορείς του τουρισμού και  τα ΜΜΕ να καταβάλουν κάθε προσπάθεια, προκειμένου να διαφυλάξουμε  την οικονομία και το τουρισμό μας από τα όποια κτυπήματα, ηθελημένα ή αθέλητα.

image_print