ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη                                              

 

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

 

         

Ψήφισμα κατέθεσαν στην Αντιπεριφερειάρχη Ν. Αιγαίου Ελευθερία Φτακλάκη η Δήμαρχος Τήλου, Μαρία Καμμά-Αλιφέρη, και εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του νησιού, καθώς ο Περιφερειάρχης, Γιάννης Μαχαιρίδης, βρισκόταν εκτός Ρόδου λόγω απειλημένων υποχρεώσεων. Το εν λόγω ψήφισμα αφορά στην λειτουργία του δημοτικού σχολείου και στην υποβάθμιση της εκπαίδευσης των μικρών μαθητών της Τήλου.

         

Σύμφωνα με το ψήφισμα των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Τήλου, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας, καταδικάζεται η αλλαγή λειτουργίας του σχολείου από τριθέσιο σε διθέσιο προκειμένου να λειτουργήσει ο θεσμός του ολοήμερου σχολείου, για τον οποίο δεν πληρούνται ούτως οι άλλως προϋποθέσεις προσωπικού και υποδομών.

         

Η κα Φτακλάκη επιβεβαίωσε την συμπαράσταση της Περιφέρειας στο πρόβλημα του σχολείου της Τήλου, το οποίο τελεί υπό κατάληψη, και ενημέρωσε την Δήμαρχο για τις ενέργειες του Περιφερειάρχη που αναζητά την λύση σε ένα αμιγώς γραφειοκρατικό πρόβλημα. Δια της θεσμικής οδού ο κ. Μαχαιρίδης έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Παιδείας, Βασίλη Βασιλόπουλο, τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου, Διονύση Μεσσάρη, τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδ/σου, Γιώργο Τσιαβό, και τον Σχολικό Σύμβουλο Μανόλη Σοφό. Όπως είπε χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης «Αποτελεί μόνιμο σημείο τριβής της Περιφέρειας με την Κεντρική Διοίκηση η αντίληψη της ιδιαίτερης νησιωτικής πραγματικότητας για νησιά όπως η Τήλος. Η Περιφέρεια στέκεται δίπλα στην κοινωνία της Τήλου, η οποία γνωρίζει καλύτερα πώς να διαχειριστεί τις ανάγκες της».