Πρωτοβουλία αποτύπωσης των προβλημάτων σε τμήματα του οδικού δικτύου του νησιού της Ρόδου , όπου σημειώνεται μεγάλος αριθμός τροχαίων ατυχημάτων, αναλαμβάνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με στόχο την κατά το δυνατόν αποτροπή τους. 
Έντονα προβληματισμένος από την αμείωτη ένταση του φαινομένου, που στοιχίζει ανθρώπινες ζωές, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος θα ζητήσει άμεσα την συνεργασία των αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την Τροχαία, προκειμένου να αποτυπωθούν τα προβλήματα, για να ακολουθήσουν ανάλογες παρεμβάσεις.
Το συντονισμό της πρωτοβουλίας ο κ. Χατζημάρκος ανέθεσε στον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Κάλλιστο Διακογεωργίου, ο οποίος, στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα συγκαλέσει συνάντηση με τους εκπροσώπους της Αστυνομίας, της Τροχαίας Ρόδου και των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας και θα οργανωθούν επιτόπιες επισκέψεις μικτών κλιμακίων, για να καταγραφούν τα προβλήματα του οδικού δικτύου (κακοτεχνίες, φθορές, σήμανση κλπ).
Τα πρώτα τμήματα του οδικού δικτύου του νησιού τα οποία θα ελεγχθούν από τα κλιμάκια είναι η Εθνική Οδός Ρόδου – Λίνδου, από την πόλη της Ρόδου ως το Φαληράκι και η Εθνική Οδός Τσαΐρι – Αεροδρόμιο.