Πρόταση του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, επί της επικείμενης κατάργησης των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στο σύνολο των νησιών του Αιγαίου από την 1η Ιανουαρίου 2018

Βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν από την εφαρμογή της αύξησης του ΦΠΑ στο σύνολο των νησιών μας.

Η μερική αναστολή εξαιτίας του προσφυγικού προβλήματος, σταματά.

Λες και το πρόβλημα λύθηκε.

Λες και οι δυσκολίες εξαλείφθηκαν και δεν επιδεινώνονται.

Λες και ζούμε σε άλλη χώρα.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η αύξηση του ΦΠΑ  θα επιφέρει ένα συντριπτικό πλήγμα στα νησιά μας και στους ανθρώπους τους, που προσπαθούν με νύχια και δόντια να επιβιώσουν.

Κόντρα σε κάθε έννοια δικαιοσύνης, κάθε έννοιας ορθολογισμού, κάθε έννοιας ανθρωπισμού, κάθε έννοιας Εθνικού συμφέροντος, κάθε έννοιας Ευρωπαϊκού συμφέροντος και φυσικά, κατά παράβαση του Ελληνικού Συντάγματος. 

Η Συνταγματική προστασία της νησιωτικότητας, η εφαρμοζόμενη νησιωτική πολιτική από την Πολιτεία και τα μεγάλα λόγια της συμπαράστασης και της υποστήριξης, είναι κενά περιεχομένου και γι’ αυτό αποτελούν βαθύτατη προσβολή προς τους νησιώτες μας. Προς όλους εμάς.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος ούτε για την έκφραση συμπάθειας, ούτε για άλλα λόγια.

Είτε θα υπάρξουν άμεσες δράσεις, είτε τα νησιά μας θα υποστούν τις δραματικές και αμετάκλητες επιπτώσεις μιας πολιτικής, που παρά τις περί αντιθέτου διακηρύξεις, απειλεί τη βιωσιμότητά τους.

Η νησιωτικότητα και οι ιδιαιτερότητες που την χαρακτηρίζουν δεν είναι ένα επικοινωνιακό εφεύρημα. Δεν είναι απλώς μια άλλη μεγαλόστομη έκφραση. Ούτε ένα πολιτικό σύνθημα.     Συνέχεια 

 

image_print