Την αναγκαιότητα οι νησιωτικές περιφέρειες που έχουν τα ίδια ή και περισσότερα μειονεκτήματα με τις εξόχως απόκεντρες και απομονωμένες περιοχές, να τύχουν πρόσθετης χρηματοδοτικής στήριξης, τόνισε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης στην τοποθέτησή του κατά  την προκαταρκτική συνεδρίαση της 40ης Γενικής Συνέλευσης της CRPM που πραγματοποιείται στην Πολωνία.

Τόνισε επίσης πως η Επιτροπή πρέπει να επιμείνει στην αλλαγή κριτηρίων κατάταξης των περιφερειών και να ληφθούν υπ’ όψη τα στατιστικά στοιχεία του 2010-2011 και όχι του 2008-2009.

«Η Περιφέρεια Ν. Αγαίου είναι χαρακτηριστική περίπτωση περιφέρειας με πρόσθετα μειονεκτήματα ως παραμεθόρια περιοχή με μεγάλες πιέσεις, όπως αυτή της λαθρομετανάστευσης» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, προσθέτοντας πως «εάν δεν στηρίξει η ΕΕ αυτές τις περιοχές αυτές θα καταρρεύσουν – άρα πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα».

Ο Περιφερειάρχης, που συνοδεύεται από την κα Λίτσα Φτακλάκη, εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, Περιφερειακών θεσμών και Διεθνών Σχέσεων, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δήλωση του προεδρείου ότι οι προτάσεις θα περιληφθούν στα κείμενα που θα αποσταλούν στη Σύνοδο Κορυφής της Κύπρου.

Αύριο, ο Περιφερειάρχης, στο πλαίσιο των εργασιών της CRPM, θα έχει σειρά επαφών, μεταξύ άλλων και με τον Επίτροπο αρμόδιο για την ανάπτυξη, Γιοχάνες Χαν.

image_print