Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με το Περιφερειακό Φυτώρειο σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου, την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ρόδου και τη Ρ.Ο.Δ.Α. προσκαλεί τους περιβαλλοντολογικούς-πολιτιστικούς συλλόγους και τις εθελοντικές οργανώσεις του νησιού, καθώς και τους συμπολίτες μας σε εθελοντική δενδροφύτευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στην επαρχιακή οδό Βατίου-Απολλακιάς, στην περιοχή Καταραμένου.

 

Στόχος της νέας δράσης, που αποτελεί συνέχεια των δενδροφυτεύσεων των προηγούμενων ετών, είναι η αναγέννηση των οικοσυστημάτων μας, η ενδυνάμωση του φυσικού μας πλούτου και η περιβαλλοντική αναβάθμιση του νησιού μας.

 

Θεωρώντας ότι η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί καθήκον όλων μας, και επιτάσσει τη διενέργεια μιας συλλογικής και συντονισμένης δράσης και συνεργασίας όλων των φορέων, καθώς και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών, σας καλούμε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας έως την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, προκειμένου να γνωρίζουμε τον κατά προσέγγιση αριθμό των συμμετεχόντων και να μπορέσουμε να οριστικοποιήσουμε τον οργανωτικό σχεδιασμό της εν λόγω δράσης.

 

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εθελοντών θα διατεθούν λεωφορεία, προκειμένου να τους μεταφέρουν στο σημείο της δενδροφύτευσης, τα οποία θα ξεκινήσουν στις 9:00 το πρωί της Κυριακής από την πλατεία Ελευθερίας, απέναντι από το Διοικητήριο της Περιφέρειας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για εκδήλωση συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην κα. Διακοεμμανουήλ στο 22413 60502-3 και στον κ. Ρένεση στο 22410 69921.

 

Όσοι εκ των συμμετεχόντων έχουν στη διάθεση τους σκαπανικά εργαλεία (τσάπες, φτυάρια, σκαλιστήρια, κλπ), παρακαλούνται να τα φέρουν μαζί τους καθώς δεν μπορεί να υπολογιστεί ο ακριβής αριθμός του εξοπλισμού που θα απαιτηθεί.