Ολοκληρώθηκε η διοικητική διαδικασία για την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Υπουργείου Πολιτισμού, για το έργο «Δομητική αποκατάσταση – επεμβάσεις στο κωδωνοστάσιο του Ιερού Ναού Παναγιάς Φιλερήμου στην νήσο Ρόδο». 
 
Η Προγραμματική Σύμβαση έχει στόχο την ενίσχυση του Ιερού Ναού Παναγιάς Φιλερήμου σύμφωνα με την στατική μελέτη και την συντομότερη δυνατή αποκατάσταση των ζημιών που έχουν εμφανιστεί στο μνημείο. 
 
Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται στο ποσό των 310.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία, με βάση την Προγραμματική Σύμβαση αναλαμβάνει – εκτός από την χρηματοδότηση – και την υλοποίηση του έργου. 
 
Σημειώνεται ότι ο Ναός της Παναγιάς Φιλερήμου είναι κηρυγμένο ιστορικό, διατηρητέο μνημείο, εντός αρχαιολογικού χώρου. Οι φθορές που έχει υποστεί στο πέρασμα του χρόνου, καθιστούν επιτακτική την παρέμβαση αποκατάστασης ενός από το πιο γνωστά θρησκευτικά μνημεία της Ρόδου, που κάθε χρόνο δέχεται χιλιάδες επισκεπτών.
 
image_print