Στα πλαίσια του έργου «Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης στα Δωδεκάνησα» και της δράσης «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ», ξεκίνησε, σήμερα Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012, η υλοποίηση προγραμμάτων εκμάθησης της Ρωσικής Γλώσσας στον Τουρισμό, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Κ.Ε.Κ. Γεννηματάς.

«Η σημαντική αύξηση που σημειώθηκε εφέτος στην κίνηση των τουριστών από Ρωσία προς Ρόδο (37,49%) είναι ενδεικτική της αυξητικής τάσης που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια και προβλέπεται να συνεχιστεί , εξελίσσοντας την Ρωσία σε μία από τις πρώτες  αγορές για το νησί μας» όπως δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού και απασχόλησης Ελ. Φτακλάκη, θέλοντας να τονίσει τη σπουδαιότητα των εν λόγω σεμιναρίων για το ντόπιο  -απασχολούμενο στον τουριστικό κλάδο-  εργατικό δυναμικό.

Τα προγράμματα σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται σε όλο το νησί από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Γ. Γεννηματάς και αφορούν κυρίως ξενοδοχοϋπαλλήλους, σερβιτόρους, εμπόρους, ανέργους που ενδιαφέρονται να δουλέψουν σε θέσεις συναφείς με το τουρισμό κ.α. Ο βασικός στόχος τους είναι η ανάπτυξη ευχέρειας στην προφορική επικοινωνία έτσι ώστε οι καταρτιζόμενοι να μπορούν να λαμβάνουν μέρος σε διαλόγους στο ξενοδοχείο, στο εστιατόριο, στην καφετέρια, στο εμπορικό κατάστημα κ.α. καθώς και η  απόκτηση βασικών γνώσεων ανάγνωσης λέξεων και μικρών κειμένων.

Η συμμετοχή στα προγράμματα είναι δωρεάν και οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Για πληροφορίες, εγγραφές και ενημέρωση για μελλοντικά προγράμματα έχει δημιουργηθεί η ιστοσελίδα . Για λεπτομέρειες, μπορείτε επίσης να καλέσετε στο ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς,  τηλ. 22410. 70615.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ στοιχεία αφίξεις από Ρωσία