Για σημαντικά έργα και δράσεις για το Νότιο Αιγαίο συνολικά, μεταξύ των οποίων και παρεμβάσεις μεγάλης κλίμακας στο νησί της Ρόδου, δόθηκε σήμερα το «πράσινο φως» από την Οικονομική Επιτροπή, που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη και υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Τζώρτζη Μακριωνίτη. Μεταξύ άλλων είναι: 

  • Έγκριση μελέτης, τεύχη δημοπράτησης και ορισμός επιτροπής δημοπρασίας του έργου: «Ολοκλήρωση εργασιών βελτίωσης-διαπλάτυνσης εθνικής οδού Ρόδου-Λίνδου από Φαληράκι έως Κολύμπια».
  • Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας του έργου: «Κτίριο ΕΚΑΒ Ρόδου», προϋπολογισμού: 553.000 €.
  • Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας του έργου: «Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου ανατολικού άξονα Νήσου Ρόδου», προϋπολογισμού: 1.435.000 €.
  • Έγκριση όρων δημοπράτησης και ορισμού επιτροπής δημοπρασίας του έργου: «Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου δυτικού άξονα νήσου Ρόδου».

 «Παρά τις δυσμενείς συγκυρίες και το γενικότερο περιβάλλον για την αυτοδιοίκηση και κυρίως για την κοινωνία, οφείλουμε να προωθούμε έργα που αφορούν άμεσα την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας και τις υποδομές των νησιών μας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, που θεωρεί ότι «έχουμε χρέος, ανεξάρτητα από τα προβλήματα που υπάρχουν και πολλαπλασιάζονται, εμείς να κάνουμε τη δουλειά μας και να επιβεβαιώνουμε καθημερινά την εμπιστοσύνη των πολιτών».

 Η Οικονομική Επιτροπή ψήφισε επίσης, ανάμεσα σε πολλά άλλα, και τα εξής:

 Έγκριση πρακτικού διενέργειας διαγωνισμού του έργου: «Προμήθεια υπολογιστών (επιτραπέζιων και φορητών) – μηχανών γραφείου, συσκευών ήχου – εικόνας και διαδραστικών πινάκων των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου».

Έγκριση όρων δημοπράτησης του έργου: «Προμήθεια μονάδων παραγωγής πόσιμου νερού», προϋπολογισμού 440.220 €.

Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. των εργασιών του έργου: «Προσθήκη κατ’ επέκταση στο 1ο Λύκειο Καλύμνου».

Έγκριση 3ου Α.Π.Ε. του έργου: «Κατασκευή γηπέδου 5χ5 στο Διαφάνι Όλυμπου Καρπάθου».

Έγκριση υδροδότησης- σύνδεσης με αποχετευτικό του έργου: 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού. 

image_print