Πραγματοποιήθηκε , το Σάββατο  5  Απριλίου, στο Πνευματικό κέντρο Κρεμαστής στις 12π.μ., και στο Swedco café  στην πόλη της Ρόδου στις 6 μ.μ, καθώς και  την Κυριακή  6 Απριλίου στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Γυμνασίου Αφάντου,  η Διημερίδα   «business stories»,  που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών Ν.Αιγαίου (E.ΣΥ.Ν.Ε.Ν.Α.)

Θέμα της Διημερίδας ήταν η προώθηση της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού μέσα από τη χρήση νέων τεχνολογιών στο χώρο του «Επιχειρείν» και μέσα από διαδραστικές ομιλίες επιχειρηματιών του τόπου μας παρουσιάστηκαν  παραδείγματα νέων αλλά και παλαιότερων επιτυχημένων επιχειρήσεων καθώς και προτεινόμενα προγράμματα καινοτόμων μοντέλων δικτύωσης και χρηματοδότησης.

Τη Διημερίδα άνοιξαν η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κα. Ελευθερία  Φτακλάκη και ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Υ.Ν.Ε.Ν.Α. κος Ραφαήλ Κουδούνης, ενώ κεντρικοί ομιλητές ήταν εκπρόσωποι επιτυχημένων επιχειρήσεων του Ν. Αιγαίου όπως η κα Φαίη Ορφανού (Add2Value), ο κος Σταύρος Μεσσήνης (thecube.gr), ο  κος Βασίλης Κουγιός (ΒΑΠ), η κα Κάτια Σταυρουλάκη (Golden Apple Weddings), ο  κος Βαγγέλης Αφαντενός (Trinity Vision), ο κος Γιώργος Παπαηλίας (nCodec+ Ltd), ο κος Αποστόλης Διμέλης (Τροφοσύνθεση) και ο  δόκτορας κος Γιώργος Γιοφτσίδης (Metalux Α.Ε.). 

Όλοι οι ομιλητές επεσήμαναν την ανάγκη «διεύρυνσης» και εμπλουτισμού  των επιχειρήσεων με τη χρήση νέων τεχνολογιών και μέσα από προγράμματα που προσφέρουν σημαντικά στην ασφαλή εδραίωση και προώθηση του επιχειρηματικού modus, ενώ η Αντιπεριφερειάρχης κα Ελευθερία Φτακλάκη δήλωσε πως η επιχειρηματικότητα είναι το μέλλον και πως για αυτόν το  λόγο η Περιφέρεια στέκεται αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες, αλλά και δρομολογεί την δημιουργία incubators επιχειρηματικότητας, που θα παρέχουν την απαραίτητη τεχνική υποστήριξη στις δημιουργικές ιδέες των συμπολιτών μας. Ολοκληρώνοντας, πρόσθεσε ότι τουρισμός δεν είναι μόνο εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ και καταστήματα  αλλά πρωτίστως και το «επιχειρείν» με τις καινοτομίες που αυτό έχει να παρουσιάσει. 

 Τέλος, ο κος  Ραφαήλ Κουδούνης ευχαρίστησε την Περιφέρεια για την στήριξή της στις προσπάθειες του Ε.ΣΥ.Ν.Ε.Ν.Α και  ανακοινώνοντας την επόμενη προγραμματισμένη δράση του Συνδέσμου, που θα αφορά στην Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας, είπε χαρακτηριστικά πως ο Ε.ΣΥ.Ν.Ε.Ν.Α κέρδισε 50 νέα μέλη με αυτή τη Διημερίδα! 

image_print