Πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης από τις 24  έως τις 26 Μαΐου 2013  η ΄Εκθεση ΄΄ Θεσμοφόρια ΄΄ που διοργάνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την συμμετοχή όλων των Περιφερειών της χώρας με ένα ΄΄καλάθι΄΄από κάθε Περιφέρεια τοπικών προϊόντων υψηλής ποιότητας.
Το περίπτερο της Περιφέρειάς μας επισκέφθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καθηγητής Αθανάσιος ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ και ο Γενικός Γραμματέας Μόσχος ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ με τους οποίους είχε την ευκαιρία να συναντηθεί ο Αντιπεριφερειάρχης Αντώνης ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ  και να τους  αναπτύξει συνοπτικά   την όλη προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια για την ανάπτυξη και οργάνωση του Πρωτογενή Τομέα και κυρίως την θεμελιώδη σημασία που δίνει για την τυποποίηση-μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων σε τυποποιημένα και πιστοποιημένα εργαστήρια  και μονάδες και φυσικά στην διασύνδεση του αγροτικού τομέα με τον Τουρισμό, στην απορρόφηση όλων των τοπικών μας προϊόντων καθώς και στην αύξηση της εξαγωγικής προσπάθειας της Περιφέρειας.
    Ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Κυκλάδων Γεώργιος ΠΑΓΑΝΕΛΛΗΣ παρουσίασε κατά την διάρκεια του Συνεδρίου στο πλαίσιο της ΄Εκθεσης ,εισήγηση για τα προϊόντα της Περιφέρειάς μας.
    Την επιμέλεια της οργάνωσης του περιπτέρου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είχαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κέας-Κύθνου Αντώνης ΚΟΚΙΑΣΜΕΝΟΣ και  το στέλεχος της Περιφέρειας  Θανάσης ΔΟΥΒΑΣ.
    Ο Αντιπεριφερειάρχης Αντώνης ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ βρίσκεται στη Νάξο και ακολούθως θα μεταβεί στη Σαντορίνη προκειμένου να παραστεί στο 3ο Διεθνές Συμπόσιο ΄΄ ΑΜΠΕΛΟΣ΄΄ με θέμα  «Εξελίξεις στον Αμπελοοινικό Τομέα».
 

image_print