Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 8.30΄ π.μ. η συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιάννη ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ ,του Αντιπεριφερειάρχη Αντώνη ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ , του Αντιδημάρχου Ρόδου Μιχαήλ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ, του

Γιώργου ΣΑΒΒΙΔΗ  συντονιστή της κινητοποίησης των αγροτών και των εκπροσώπων των παραγωγών Κώστα ΘΩΜΑ, Κώστα ΓΙΜΟΥΚΗ, Σταμάτη ΟΡΦΑΝΟΥ, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Καθηγητή Αθανάσιο ΤΣΑΥΤΑΡΗ και με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κο Μόσχο ΚΟΡΑΣΙΔΗ.

Ο εκπρόσωπος των αγροτών της Ρόδου Γιώργος ΣΑΒΒΙΔΗΣ,παρέδωσε στον Υπουργό υπόμνημα με τα αιτήματα των αγροτών της Ρόδου και παρουσίασε αναλυτικότερα τις θέσεις τους.

Ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ενίσχυσαν τα αιτήματα των αγροτών και παράλληλα παρέδωσαν στον Υπουργό και Γενικό Γραμματέα υπόμνημα για τα σημαντικότερα ζητήματα του πρωτογενή τομέα όλων των νησιών του Νοτίου Αιγαίου (Γεωργών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων).

Ο Περιφερειάρχης παρουσίασε στον Υπουργό τη στρατηγική του Νοτίου Αιγαίου για τον πρωτογενή τομέα και την ιδιαίτερη προσπάθεια διασύνδεσής του με τον Τουρισμό.

Η Κουζίνα του Αιγαίου «Aegean Cuιsine» , το πρόγραμμα INTERREG για την Γαστρονομία αποτελούν εμβληματικές ενέργειες της Περιφέρειάς μας.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε γνωρίζοντας τη νησιώτικη ιδιαιτερότητα, να επιλύσει όσα ζητήματα είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του Υπουργείου του και να συμβάλλει στην προώθηση λύσης των υπολοίπων που αφορούν άλλα Υπουργεία.

Ο Περιφερειάρχης προσκάλεσε τον Υπουργό στο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα γίνει στις 26 τρέχοντος μηνός όπου θα παρουσιασθεί το «Καλάθι του Νοτίου Αιγαίου».

Ο Υπουργός απεδέχθη την πρόσκληση υπό την αίρεση της έγκαιρης επιστροφής του από τις Βρυξέλλες όπου θα βρίσκεται το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα , θα υπάρχει όμως εκπροσώπηση του Υπουργείου και σε ελάχιστη δέσμευση η παρουσία του Γενικού Γραμματέα κου Μόσχου ΚΟΡΑΣΙΔΗ.

Μετά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων όλη η αντιπροσωπεία θα μεταβεί στον ΕΛΓΑ προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο  κο Βασίλη ΕΞΑΡΧΟ.

 

 

image_print