Στην 1η συνάντηση Ομάδας Εργασίας «Πλατφόρμας Τουρισμού» παρευρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου αρμόδια για θέματα Τουρισμού, κα Ελευθερία Φτακλάκη, την Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Σταμάτιου Κριμιζή, στην διαδικασία διαβούλευσης για την Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης στον Τουρισμό που έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, στην Αθήνα.

 

Η κα Φτακλάκη συμμετείχε στην ομάδα εργασίας ως η πολιτική εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, με σκοπό να μεταδώσει την εμπειρία και την τεχνογνωσία της Περιφέρειας πάνω στην Έξυπνη Εξειδίκευση για θέματα Τουρισμού.

 

Στα πλαίσια της  διαμόρφωσης αναπτυξιακής στρατηγικής για τη Νέα Προγραμματική Περίοδο  (2014 -2020) και της κατάρτισης του Συμφώνου  Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ), η Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε την σημασία της Έξυπνης Εξειδίκευσης και τα οφέλη της εφαρμογής της στον τομέα του Τουρισμού. Παράλληλα, παρουσίασε τις προοπτικές αναβάθμισης του τουριστικού μας προϊόντος μέσα από την διασύνδεση του Τουρισμού με την έρευνα και την καινοτομία