Συντονισμένες προσπάθειες καταβάλλει ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης, ώστε το θέμα της visa να μπει ψηλά στην ατζέντα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από το γραφείο του κ. Μαχαιρίδη εστάλησαν τρεις επιστολές με αποδέκτες τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, και την Υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

 

Για την περαιτέρω ενίσχυση της επισκεψιμότητας των νησιών μας, με τις εν λόγω επιστολές, ο Περιφερειάρχης διατυπώνει την ανάγκη για εντατικοποίηση των προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης για την απλοποίηση των διαδικασιών εισόδου ξένων επισκεπτών στη χώρα μας. Ζητεί επίσης την επέκταση της εφαρμογής του επιτυχημένου πιλοτικού προγράμματος θεώρησης visa σε περισσότερα νησιά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, αλλά και την επέκταση της διαρκείας της από τον Μάρτιο έως τα τέλη του Νοεμβρίου.

 

Επιπλέον, από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, ο κ. Μαχαιρίδης ζήτησε να υπάρξει έγκαιρος προγραμματισμός από το Υπουργείο για την επαρκή στελέχωση αεροδρομίων και λιμανιών με δόκιμους αστυνομικούς, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους και η ομαλή διακίνηση των επισκεπτών μας.

 

Επίσης ο Περιφερειάρχης δήλωσε πως υπάρχει καλή διάθεση συνεργασίας τόσο της Περιφέρειας όσο και των φορέων του Τουρισμού με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

image_print