Διήμερη επίσκεψη σε Κάλυμνο και Αστυπάλαια πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Φώτης Χατζηδιάκος, που συναντήθηκε με τις τοπικές αρχές και φορείς των δύο νησιών.

Με τον δήμαρχο της Καλύμνου Δημήτρη Διακομιχάλη, παρουσία και του εντεταλμένου συμβούλου Κώστα Σταυλά, συζητήθηκε η πορεία των έργων και ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε σε δράσεις της Περιφέρειας που σχετίζονται με σημαντικές παρεμβάσεις στο νησί, όπως η επιχορήγηση για την επαναλειτουργία της δημόσιας σχολής δυτών και η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με τον Δήμο Καλύμνου για την υλοποίηση του έργου "Ανάπλαση – Ανάδειξη Ιστορικού κέντρου οικισμού Πόθιας – Αρχαιολογικού Μουσείου".

Επίσης έγινε συζήτηση για το κλείσιμο της ΔΟΥ στην Κάλυμνο, εξέλιξη που θα προκαλέσει πολλά προβλήματα στην τοπική κοινωνία, όπως και σε άλλα νησιά της περιφερειακής ενότητας. Και για τα τρία αυτά θέματα θα γίνει εκτενής συζήτηση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την ερχόμενη Τρίτη.

Στην Αστυπάλαια, ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου είχε συνεργασία με τον δήμαρχο Πανορμίτη Κονταράτο και το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου εξετάστηκε η πορεία των έργων στο νησί και συζητήθηκε η προοπτική ένταξης νέων σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Από τη δημοτική αρχή εκφράστηκε η ικανοποίηση για την παρουσία και τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας στην Αστυπάλαια, με τον κ. Φώτη Χατζηδιάκο να δεσμεύεται για συνεχή και παραγωγική συνεργασία προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί.

 

image_print