Τη Νάξο, την Τήνο και το Κουφονήσι επισκέφθηκε από τις 16 έως τις 19 Δεκεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, Τζώρτζης Μακρυωνίτης.

 Ο κ. Μακρυωνίτης προήδρευσε στις συνεδριάσεις των Επιτροπών Καταλληλότητας Ακινήτων στη Νάξο και την Τήνο για τη στέγαση των υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων.

 Στόχος της Περιφέρειας είναι η στέγαση των υπηρεσιών σε ενιαίους και κατάλληλα προσβάσιμους χώρους, εξασφαλίζοντας παράλληλα τον περιορισμό της δαπάνης των μισθωμάτων αλλά και την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών.

 Κατά την επίσκεψή του στη Νάξο ο κ. Μακρυωνίτης επέβλεψε τα εκτελούμενα έργα αποκατάστασης καταπτώσεων συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Γεώργιο Γκούφα, και ενημερώθηκε σχετικά με όλα τα εκτελούμενα και προγραμματισμένα έργα της Νάξου.

 Σε επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο Κουφονήσι συζήτησαν με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τα σημαντικά θέματα που απασχολούν το νησί, ανάμεσα στα οποία η μονάδα αφαλάτωσης, το πολυδύναμο ιατρείο, οι μονάδες παραγωγής και διάθεσης πόσιμου νερού και η διαχείριση των απορριμμάτων.

 Ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε και συζήτησε διεξοδικά για όλα τα παραπάνω θέματα και με τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανώλη Μαργαρίτη.

 Υπενθυμίζεται ότι στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο (05/12/2011) στη Σύρο, αποφασίστηκε η υποβολή πρότασης για ένταξη στο ΕΣΠΑ των έργων: Μονάδα αφαλάτωσης Κουφονησίου, Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κουφονησίου, Αλιευτικό καταφύγιο του Απόλλωνα Νάξου.

image_print