Με αφορμή την σημερινή ειδησεογραφία σχετικά με την σύγκλιση που επετεύχθη στο θέμα του ΦΠΑ, όπως τουλάχιστον μεταδίδεται από ελληνικές και κοινοτικές πηγές και την καθιέρωση ενιαίου συντελεστή να βρίσκεται πλέον στο τραπέζι της συμφωνίας, μετά ουσιαστικά την 20η Φεβρουαρίου, οπότε στο κείμενο των σημείων, πάνω στα οποία θα κινηθεί η αξιολόγηση από τους θεσμούς, προσετέθη ο όρος streamline (ευθυγράμμιση των συντελεστών), συναντήθηκαν σήμερα στο γραφείο του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Κώστας Κωνσταντινίδης και ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιώργος Αντώνογλου, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Γιάννη Πάππου, με μοναδικό θέμα συζήτησης την προστασία των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν για τα νησιά του Αιγαίου.
 
 
Με τις πληροφορίες γύρω από την τύχη ειδικού φορολογικού καθεστώτος των νησιών του Αιγαίου να είναι συγκεχυμένες, οι κκ Χατζημάρκος, Καμπουράκης, Κωνσταντινίδης και Αντώνογλου συμφώνησαν στα εξής:
 
-Θα πρέπει να είναι συνεχής η παρακολούθηση του συγκεκριμένου ζητήματος, προκειμένου να μην βρεθούν τα νησιά μας προ δυσάρεστων εκπλήξεων.
 
-Να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τους αντίστοιχους φορείς, πολιτικούς, παραγωγικούς, κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς του Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να καθορίσουν από κοινού στην στάση τους. 
 
-Να ζητήσουν από την κυβέρνηση τον σεβασμό της νησιωτικότητας και να θυμηθεί τις δεκάδες δεσμεύσεις που έχουν προηγηθεί, ως προς την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών στα νησιά του Αιγαίου, με κορυφαία την εκπεφρασμένη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό θέση απέναντι στο συγκεκριμένο ζήτημα.
 
-Να συντονιστούν ώστε να είναι σε ετοιμότητα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να πραγματοποιήσουν κοινή σύγκληση των οργάνων τους στην Αθήνα, σε κοινό τόπο και χρόνο, με τους αντίστοιχους φορείς του Βορείου Αιγαίου. 
 
-Η επαναφορά του συγκεκριμένου θέματος  και μάλιστα με τρόπο εκδικητικό προς την νησιωτική Ελλάδα και τα ακριτικά νησιά, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα κατά καιρούς έχουν εξαγγελθεί. Προκαλεί απορία πώς μια ελληνική κυβέρνηση μπορεί να σκέφτεται να διαπράξει ένα τέτοιο, μη αναστρέψιμο ιστορικό λάθος, με εθνικές προεκτάσεις και συνέπειες.