Άμεσες –παρεμβάσεις για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας επί της Εθνικής Οδού Ανατολικές Ακτές  – Αεροδρόμιο, συνολικού προϋπολογισμού άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, αποφάσισε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, σε συνέχεια της απόφασης της περιφερειακής αρχής να προχωρήσει στην καταγραφή και αποκατάσταση των προβλημάτων του οδικού δικτύου, σε σημεία όπου παρατηρείται μεγάλη συχνότητα τροχαίων δυστυχημάτων. 
 
 
Στην διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη, όπου εξετάστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, το οποίο θα έλθει προς συζήτηση και ψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στην συνεδρίαση της 31ης  Μαρτίου, ο Περιφερειάρχης έδωσε εντολή να ενταχθεί η εν λόγω παρέμβαση για την οποία υπάρχει ήδη μελέτη αποτύπωσης των απαιτούμενων παρεμβάσεων, που συνίστανται κυρίως στην κατασκευή στηθαίων κατά μήκος της οδού.
 
Στην σύσκεψη έλαβε μέρος ο Περιφερειακός Σύμβουλος  κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, που έχει αναλάβει τον συντονισμό της συνεργασίας των Υπηρεσιών της Περιφέρειας με την Τροχαία και των επιτόπιων επισκέψεων κλιμακίων, για την καταγραφή των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο του νησιού της Ρόδου. Συμμετείχαν επίσης υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και των Οικονομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας. 
 
Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος σημείωσε ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση και η ανάγκη εξεύρεσης πόρων για την υλοποίησή της, αποτελεί πολιτική απόφαση, με δεδομένη την υποχρηματοδότηση της Περιφέρειας για έργα συντήρησης του οδικού δικτύου. Επανέλαβε ότι το κονδύλι που έχει δοθεί από κεντρικούς πόρους και στις 13 Περιφέρειες της χώρας είναι μόλις 20 εκατομμύρια ευρώ και είναι φανερό ότι δεν επαρκούν ούτε κατ’ ελάχιστον.  Αυτό σημαίνει ότι η Περιφέρεια ξεκινά άμεσα τον αγώνα εξεύρεσης του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ώστε το έργο που ιεραρχείται ως πρώτης προτεραιότητας, να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.