Με αντικείμενο την κωδικοποίηση των προτάσεων και των παρατηρήσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου επί του σχεδίου νόμου «Θέματα Υδατοδρομίων, Αστικών Οδικών Μεταφορών και λοιπές διατάξεις», το οποίο συμπεριλαμβάνει όλες τις διατάξεις που αφορούν στην ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων, σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη, στο γραφείο του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο εξωτερικός συνεργάτης της Περιφέρειας, όσον αφορά τα υδατοδρόμια, Γιάννης Μπρας, ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΥΔ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Νίκος Οικονόμου και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας, Μιχάλης Τσουβαλάς.

Το σ/ν για τα υδατοδρόμια, του οποίου η πρώτη διαβούλευση ολοκληρώθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2016 και επίκειται η ψήφισή του από τη Βουλή,  εστάλη μόλις προ ολίγων ημερών στην Περιφέρεια.

Η σημερινή σύσκεψη είχε σκοπό την κατάθεση παρατηρήσεων και προτάσεων της Περιφέρειας επ’ αυτού, όσον αφορά την λειτουργικότητα και την βιωσιμότητα των υδατοδρομίων, αλλά και του κατά πόσον το σ/ν απαντά στις ιδιαιτερότητες και στις προκλήσεις των νησιών της.

Οι προτάσεις προκύπτουν μέσα από την εμπειρία τριών ετών εργασίας, πάνω σε όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, καθώς έχει ξεκινήσει από πλευράς της Περιφέρειας η μελέτη 27 υδατοδρομίων σε αντίστοιχα νησιά Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Εντός των προσεχών ημερών οι τεκμηριωμένες παρατηρήσεις και προτάσεις  της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα σταλούν στα συναρμόδια υπουργεία Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Υποδομών & Μεταφορών, με το αίτημα της ενσωμάτωσής τους στο σ/ν, ενώ ταυτόχρονα προωθείται η άμεση προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού, με εξασφαλισμένους πόρους της Περιφέρειας, για την ανάθεση του έργου των φακέλων αδειών ίδρυσης και λειτουργίας των υδατοδρομίων.

 

 

image_print