Την παράταση της λήξης ημερομηνίας υποβολής ενστάσεων επί των  Δασικών Χαρτών,  όπως αυτοί έχουν αναρτηθεί στα νησιά  του Νοτίου Αιγαίου,  έως ότου απαντηθούν τα θέματα  που άπτονται των επιπτώσεων που επέφεραν στη ζωή των νησιωτών, ζητά ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, με επιστολή που απέστειλε στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο, σε υλοποίηση απόφασης που έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίαση της  22ας Μαρτίου 2019.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός είχε παραστεί, εξάλλου,  στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, η οποία είχε λάβει χώρα την 21η  Ιανουαρίου 2019 στους χώρους του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών με αποκλειστικό θέμα αυτό της ανάρτησης των Δασικών Χαρτών και των επιπτώσεών τους,  εξαιτίας των αλλαγών που μετά την έκδοση του ΠΔ 32/2016  έχουν επέλθει στα κριτήρια χαρακτηρισμού των γαιών ως δασικές η μη. 

Ο κ. Φάμελλος είχε αναγνωρίσει τα δίκαια των αιτημάτων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και είχε ανακοινώσει τον εντός διμήνου ορισμό επιτροπής η οποία θα εξέταζε τα θέματα αυτά, ενώ είχε επίσης εξαγγείλει αλλαγές στο νομικό περιβάλλον. 

Μετά την πάροδο του διμήνου και καθώς προέκυψαν ζητήματα περαιτέρω χειρισμού, το θέμα εισήχθη εκ νέου στην 3η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, την 22α Μαρτίου 2019, το οποίο αποφάσισε να αιτηθεί την   απαραίτητη παράταση της λήξης ημερομηνίας υποβολής ενστάσεων επί των  Δασικών Χαρτών, για εύλογο χρονικό διάστημα και πάντως όχι προ της 31ης Δεκεμβρίου 2019.

 

Διαβάστε εδώ την επιστολή του Περιφερειάρχη

 

 

image_print