Την Τρίτη 21/10/2013 δύο τάξεις από το Δημοτικό Σχολείο Ασγούρου, επισκέφθηκαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας στη Ρόδο. Προηγήθηκε συνεννόηση του Δ/ντη κου Μανώλη Τσιρακάκη με τους υπεύθυνους του Κ.Π. και για μια ακόμα φορά το Δημοτικό Σχολείο Ασγούρου, στήριξε έμπρακτα την δομή της Αλληλεγγύης που λειτουργεί στην πόλη μας.

Τα παιδιά της Τρίτης και της Έκτης τάξης του σχολείου συνοδευόμενα από τους δασκάλους τους, κο Κόκκινο Νίκο, κα Τούρτου Νίνα και κα Ζούρδη Νικολέτα, έδωσαν ζωντάνια και ελπίδα όταν το κάθε παιδάκι έφερε και πρόσφερε τρόφιμα ή σχολική ύλη.

Τα παιδιά άκουσαν με προσοχή την υπεύθυνη του Κοινωνικού Παντοπωλείου, κα Δέσποινα Μουτάφη, η οποία αφού τα ευχαρίστησε τους εξήγησε την λειτουργία και τους σκοπούς του Κ.Π.. Εκ μέρους της Περιφέρειας συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς που με αυτόν τον τρόπο προτρέπουν τα παιδιά να βιώνουν την Κοινωνική Αλληλεγγύη, ευχήθηκε στα παιδιά να έχουν καλή υγεία και καλή πρόοδο και τα προέτρεψε να μην ξεχνούν ποτέ, να είναι αλληλέγγυα σε όποιον χρειάζεται στήριξη και αγάπη.