Ομολογία απρέπειας από τον Νίκο Κανταρζή 

Ο Μανώλης Γλυνός υπερασπίστηκε το δικαίωμα να μουτζώνεις το… laptop την ώρα της συνεδρίασης!

 

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτόν τον εσμό, κάποιοι τον βαφτίσανε πολιτική. Αυτός είναι ο πάτος του βαρελιού για τον οποίο κάποιοι έχουν ευθύνη,  τον έχουν επιλέξει, τον έχουν επιδιώξει και τον υπηρετούν» 

"Όποιος θεωρεί ότι μουτζώθηκε, ενδεχομένως και να το αξίζει"!!! Αυτό δήλωσε κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο  περιφερειακός σύμβουλος  της παράταξης Γλυνού,  Νίκος Κανταρζής, ο οποίος σε πρόσφατη συνεδρίαση του οργάνου με τηλεδιάσκεψη, αποτυπώθηκε από την κάμερα να κάνει τη χαρακτηριστική χειρονομία της μούτζας, την ώρα που τον λόγο είχε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.  

Με τη χθεσινή  του  δήλωση ο Νίκος Κανταρζής επιβεβαίωσε τη χειρονομία του, παρότι νωρίτερα προσπαθούσε να πείσει το Σώμα ότι μούτζωνε το …laptop του επειδή είχε πρόβλημα σύνδεσης, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης Μανώλης Γλυνός, προσπαθούσε να τον καλύψει, υιοθετώντας την θεωρία του laptop! 

Με δεδομένο το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα, εκ μέρους της μείζονος μειοψηφίας, τόσο του επικεφαλής της όσο και μελών της, είναι συχνά τα φαινόμενα που συνιστούν απρέπεια και προσβολή προς τον θεσμό και όσους τον υπηρετούν, κατόπιν αιτήματος της παράταξης της πλειοψηφίας, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Δεληγιάννη, κατά την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης,  κάλεσε αρχικά  τον Νίκο Κανταρζή  να ζητήσει συγνώμη για τη συμπεριφορά του και   τον Μανώλη Γλυνό, να καταδικάσει  αυτού του είδους τις πρακτικές, ο οποίος πάντως  απέφυγε να το κάνει, υιοθετώντας τους ισχυρισμούς του Νίκου Κανταρζή, μέχρι τη στιγμή που εκείνος, εν τη ρύμη του λόγου του, δήλωσε ότι "όποιος θεωρεί ότι μουτζώθηκε, ενδεχομένως και να το αξίζει"!!! 

Για την απροθυμία του Μανώλη Γλυνού να καταδικάσει ευθέως στην στάση του Νίκου Κανταρζή, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε: 

«Για μένα είναι πρωτοφανή αυτά τα περιστατικά. Δεν είναι σοβαρή στάση να αγκαλιάζονται και να νομιμοποιούνται όλα αυτά από τον επικεφαλής της παράταξης, τον κ. Μανώλη Γλυνό. Δεν γίνεται να νομιμοποιείτε αυτές τις συμπεριφορές και να επιτίθεστε κι από πάνω. Αυτό δεν είναι αντιπολίτευση. Έχετε ξεπεράσει κάθε όριο ευπρέπειας. Διαστρεβλώνετε τα πάντα, λέτε οποιοδήποτε ψέμα, όσο βαρύ κι αν είναι, προσπαθώντας να προκαλέσετε την μεγαλύτερη δυνατή ζημιά. Ισοπεδώνετε τιμές και υπολήψεις, μουτζώνετε, βρίζετε. Αυτή δεν είναι μια κατάσταση που να μπορεί να γίνεται αποδεκτή. Το να απευθύνεστε στο πρόσωπό μου μόνο με χαρακτηρισμούς και όχι με πολιτικά επιχειρήματα, είναι η πιο φτηνή πολιτική τακτική που έχω δει όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά. Να ξέρετε ότι όλοι αυτοί οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιείτε, χαρακτηρίζουν μόνο εσάς και κανένα άλλο. Δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική αυτός ο ολισθηρός δρόμος που έχετε επιλέξει». 

Μετά την ομολογία του Νίκου Κανταρζή, ο Περιφερειάρχης δήλωσε: 

«Δεν είχα καμία αμφιβολία γι αυτό που θα γινότανε. Τον βηματισμό, το στίγμα και την κατεύθυνση  την δίνει ο αρχηγός και πάνω εκεί ακολουθούν οι υπόλοιποι. Σήμερα εισπράττω αυτό το οποίο έχουν να δώσουν μόνο όσοι δεν έχουν περιεχόμενο πολιτικό και επιχειρήματα. Για τον Γιώργο Χατζημάρκο, μιλάνε για την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του μόνο. Αυτή είναι μια κεντρική πολιτική επιλογή. Αυτή είναι εντολή και κεντρική στρατηγική. Ίσως κάποιοι δεν έχουν το ανάστημα να σταθούν μπροστά στους εντολείς τους οι οποίοι είναι εξωθεσμικοί  – και όπως είπα και στην προηγούμενη συνεδρίαση, αν δεν ταιριάζανε δεν θα συμπεθεριάζανε. Αυτόν τον εσμό, τον βαφτίσαμε πολιτική. Αυτός είναι ο πάτος του βαρελιού για τον οποίο κάποιοι έχουν ευθύνη, κάποιοι τον έχουν επιλέξει, κάποιοι τον έχουν επιδιώξει και κάποιοι τον υπηρετούν. Για μένα, αυτά τα φαινόμενα δεν είναι παρά η εκπλήρωση της κατεύθυνσης που έχει δώσει ή ο αρχηγός που σήμερα βλέπουμε εδώ, ο κ. Γλυνός, ή ο εντολέας μπροστά στον οποίο όλοι δείχνουν αδύνατοι να αντισταθούν, φοβούμενοι την έκρηξη και την οργή του. Λυπάμαι πάρα πολύ. Είναι ο κατήφορος προσωποποιημένος».https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

Με αφορμή τα παραπάνω, το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία ενέκρινε το ακόλουθο ψήφισμα:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου καταδικάζει σε όλους τους τόνους την προσπάθεια στελέχους της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, με αγοραίες, προσβλητικές εκφράσεις, χαρακτηρισμούς και χειρονομίες, να κατεβάσει τις συνεδριάσεις του  οργάνου σε επίπεδο πεζοδρομίου,   προκειμένου να προκαλέσει  θόρυβο  και  εντυπώσεις ελλείψει πολιτικών θέσεων.

Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από τον ίδιο και από την παράταξή του, η οποία αρνείται να απομονώσει και να καταδικάσει δημοσίως και ευθέως τέτοιες συμπεριφορές,  ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως και η Δημοκρατία  έχουν  κανόνες τους οποίους θα πρέπει να σέβονται όλοι, χωρίς εξαιρέσεις.  

Καλούμε  την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» να αναγνωρίσει  το λάθος του μέλους της και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Καλούμε επίσης όλες τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου να καταδικάσουν και να απομονώσουν τα φαινόμενα ανάρμοστης συμπεριφοράς και λεκτικής βίας, πολύ περισσότερα όταν αυτά, με τρόπο χυδαίο και προσβλητικό, έχουν στόχο γυναίκες συναδέλφους μας.

Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να μετατρέψουν ορισμένοι το Περιφερειακό Συμβούλιο σε πεζοδρόμιο».

image_print