ΘΕΜΑ: ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ.ΠΟΥΣΣΑΙΟΥ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΙΣ 11 ΜΑΪΟΥ 2011

Στο Στρασβούργο βρίσκεται ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γεώργιος Πουσσαίος προκειμένου να μιλήσει ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε ημερίδα με θέμα τη “Νησιωτική Ανάπτυξη με έμφαση στις επιπτώσεις του Τουρισμού”.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται έπειτα από πρόσκληση του Ευρωβουλευτή κ. Σπύρου Δανέλλη, Αντιπροέδρου της ομάδας Νήσων και Υπερπόντιων Περιοχών της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Κλιματική Αλλαγή, τη Βιοποικιλότητα και την Βιώσιμη ανάπτυξη. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια ημερίδας που διοργανώνει ο Ευρωβουλευτής στην Έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την Τετάρτη 11η Μαΐου και ώρα 13:00.

Ο κ. Πουσσαίος στην ομιλία του εστιάζει στη νησιωτική ανάπτυξη και στις επιπτώσεις αυτής με έμφαση στον τουρισμό. Επικεντρώνοντας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αναφέρει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των νησιών Νοτίου Αιγαίου στους άξονες μίας πολιτικής με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη, το περιβάλλον, την ενεργειακή αποδοτικότητα και τη συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε διεθνείς συνεργασίες, προγράμματα και δίκτυα.

Η ομιλία ολοκληρώνεται με αναφορά στην Κεντρική Αναπτυξιακή Στρατηγική της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία επικεντρώνεται στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της περιοχής σε συνθήκες αειφορίας, στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον της, στο τουριστικό και πολιτιστικό της προϊόν, στο ανθρώπινο κεφάλαιο, στην οικονομία της γνώσης και της καινοτομίας.

image_print