Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το σεμινάριο για νέους μελισσοκόμους στα πλαίσια του έργου «Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης για ανέργους, εργαζομένους, αυτοαπασχολούμενους στο Νομό Δωδεκανήσου» με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από ιδίους πόρους.  Το πρόγραμμα που περιλάμβανε βασική θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση σε μελίσσια συνδιοργανώθηκε φέτος από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης «Γ. Γεννηματάς» και το Μελισσοκομικό Σύλλογο Ρόδου «Η Κυψέλη» με τη συμμετοχή στελεχών της Δνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 

Στα πλαίσια του έργου διοργανώνεται ημερίδα για τους επαγγελματίες και για τους ερασιτέχνες μελισσοκόμους της Ρόδου με θέμα «Η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ», το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 11.00 – 14.00 και 18.00 – 19.00 . Στην ημερίδα που θα υλοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ», στο 5ο χιλ. Τσαΐρι – Αεροδρόμιο θα συμμετέχουν ως ομιλητές οι καταξιωμένοι επαγγελματίες μελισσοκόμοι, από την ηπειρωτική Ελλάδα Αλέκος Γκουσιάρης και από την Κρήτη Μανώλης Χανιωτάκης.

 

Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει εκδήλωση του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ρόδου «Η Κυψέλη» κατά τη διάρκεια της οποίας θα τιμηθεί η οικογένεια του αείμνηστου μεγάλου μελισσοκόμου της Ρόδου Αργύρη Παπασταμάτη για την προσφορά του στη μελισσοκομία του νησιού και θα γίνει η κοπή της πίτας του Συλλόγου.  Οι εκδηλώσεις «Ρόδος–Μήνας Μελισσοκομίας 2014» που για 14η χρονιά οργανώνονται στη Ρόδο θα κλείσουν με την καθιερωμένη «Μελένια Βραδιά» με μελένιες γεύσεις που θα προσφέρει η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ.

Η εκδήλωση του απογεύματος του Σαββάτου απευθύνεται στους μελισσοκόμους αλλά και σ’ όλους τους φίλους του πολυτιμότερου εντόμου στον κόσμο, της μέλισσας και θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Το Κ.Ε.Κ. Γ. Γεννηματάς σταθερά προσανατολισμένο στην προώθηση των τοπικά παραγόμενων προϊόντων καθώς και στην κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού των νησιών μας, θα συνεχίσει την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε όλους τους τομείς της τοπικής οικονομίας σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για συμμετοχή σε προγράμματα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του έργου www.katartisi-pnai.gr

image_print