Ολοκληρώθηκαν, για το παρόν χρονικό διάστημα, τα έργα οδοποιίας στη Σύρο, με την αποπεράτωση των εργασιών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο στα Χρούσσα.

Οι εργασίες οδοποιίας θα συνεχιστούν τον Σεπτέμβριο (προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα στους κατοίκους και τους επισκέπτες, δεδομένου ότι διανύουμε ήδη την υψηλή τουριστική περίοδο στο νησί μας κατά την οποία υπάρχει αυξημένη κίνηση τροχοφόρων) και περιλαμβάνουν παρεμβάσεις στις περιοχές Κάτω Μάννα, Γαλησσά, Τάλαντα και Παρακοπή (Σταυρός).

            Η ασφαλτόστρωση, η οποία αφορούσε στο τμήμα από την κεντρική διασταύρωση του δρόμου Παρακοπής – Χρουσσών μέχρι το πρώην Κοινοτικό Κατάστημα της Κοινότητας Χρουσσών, έγινε για πρώτη φορά με μείγμα «κλειστού τύπου», με ορατή την διαφορά στην ποιότητα του έργου, σε σχέση με τα προηγούμενα έργα οδοποιίας που εκτελούνταν στο παρελθόν.

Ακόμη, οι εργασίες προβλέπουν πλήρη διαγράμμιση, που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο για τεχνικούς λόγους.

            «Απαντάμε στα προβλήματα των νησιών μας με έργα. Ειδικά για το οδικό δίκτυο των νησιών μας, το οποίο παρέμενε χωρίς ουσιαστική συντήρηση για αρκετά χρόνια, έχουμε διαθέσει αρκετά χρήματα. Παρά την αποκατάσταση του, οι ανάγκες παραμένουν πολύ μεγάλες και γι’ αυτό τα συγκεκριμένα έργα που αφορούν στην οδική ασφάλεια, παραμένουν υψηλά στις προτεραιότητές μας. Οι προσπάθειες μας για εξεύρεση πόρων είναι συνεχείς και είμαι βέβαιος ότι τα επόμενα, χρόνια το οδικό δίκτυο των νησιών θα βελτιωθεί σημαντικά» δήλωσε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.