Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στα πλαίσια των περιβαλλοντικών της δράσεων για το 2012, σε συνεργασία με τον οργανισμό Περιβάλλοντος του Δήμου Ρόδου, τις συναρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, τους φορείς και συλλόγους του νησιού μας διοργανώνει την Κυριακή 22 Ιανουαρίου δεντροφύτευση στην περιοχή Εφύλλες, επί του νεοκατασκευασθέντος οδικού δικτύου Μαλώνας- Πλατανίων.

Σε αυτή τη νέα δράση στόχος είναι να φυτευτούν 10.000 περίπου νέα φυτά, τα οποία θα συμβάλλουν στην αναγέννηση των οικοσυστημάτων μας και στην ενδυνάμωση του φυσικού μας πλούτου.

Η συγκέντρωση των πολιτών θα γίνει στις 8:30 το πρωί της Κυριακής στην πλατεία Ελευθερίας, απέναντι από το Διοικητήριο της Περιφέρειας. Για την εξυπηρέτηση των εθελοντών θα διατεθούν λεωφορεία, προκειμένου να τους μεταφέρουν στο σημείο της δενδροφύτευσης. Εκεί οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες και θα δοθούν από τις αρμόδιες αρχές κατευθύνσεις και οδηγίες. Η δενδροφύτευση θα αρχίσει στις 10:00 και αναμένεται να τελειώσει στις 14:00.

Για όσους δημότες επιθυμούν να μεταβούν κατευθείαν στο σημείο της δενδροφύτευσης με ιδιωτικά οχήματα, θα υπάρχει δύναμη της Τροχαίας επί της εθνικής οδού Ρόδου-Λίνδου, στη διασταύρωση Χαράκι-Μαλώνα, προκειμένου να δίνει οδηγίες για το σημείο που θα πραγματοποιηθεί η ανωτέρω δράση.

Η πρόσβαση στο χώρο της δενδροφύτευσης είναι εφικτή είτε μέσω της εθνικής οδού Ρόδου-Λίνδου προς το 8ο χλμ της νέας οδού, είτε από τον επαρχιακό δρόμο Πλατάνια-Απόλλωνα στο 2ο χλμ, καθώς και μέσω Σορωνής ή μέσω Κολυμπίων.

Όσοι εκ των συμμετεχόντων έχουν στη διάθεση τους σκαπανικά εργαλεία (τσάπες, φτυάρια, σκαλιστήρια, κλπ), παρακαλούνται να τα φέρουν μαζί τους καθώς δεν μπορεί να υπολογιστεί ο ακριβής αριθμός του εξοπλισμού που θα απαιτηθεί.

image_print