Τον κυβερνήτη της «ναυαρχίδας» του 6ου Στόλου USS “Mt. Whitney” Τεντ Γουίλιαμς, που συνοδευόταν από τον ακόλουθο της Αμερικανικής πρεσβείας Τζόζεφ Χικς, δέχθηκε σήμερα στη Ρόδο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.

 Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις παραδοσιακές σχέσεις φιλίας των δύο λαών, όπως και στις καθοριστικές προσπάθειες του προέδρου των ΗΠΑ για την αποκλιμάκωση της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα μας και συνολικά την Ευρώπη, ενώ ευχήθηκε επίσης να αποκατασταθεί γρήγορα η ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για το κλίμα αναταραχής που επικρατεί σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, με τον κυβερνήτη του αμερικανικού πλοίου πάντως να εκφράζει τον θαυμασμό του για το νησί μας, το οποίο επισκέφθηκε πρώτη φορά πριν είκοσι χρόνια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι διαβεβαίωσε τα μέλη του πληρώματός του ότι «σαν τη Ρόδο δεν υπάρχει άλλο μέρος πουθενά».

 Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, η συζήτηση επεκτάθηκε και σε άλλα θέματα όπως το ποδόσφαιρο και τους πρόσφατους αγώνες της Εθνικής μας στο EURO 2012, δηλώνοντας υποστηρικτής της ομάδας μας.

image_print