Ως νέος Δον Κιχώτης επανεμφανίζεται, πολύ μετά την απομάκρυνση του από την ΔΕΥΑΡ, ο τέως Πρόεδρος της, μη μπορώντας να κρύψει μέσα στα μισόλογα της ανάρμοστης, υβριστικής και εμπρηστικής δήλωσης του το σύνδρομο της πολιτικής καταδίωξης από το οποίο προφανώς διακατέχεται.  Ομιλεί χωρίς να κατονομάζει κανέναν για μια «πολύ χυδαία επιχείρηση στοχοποίησης και δαιμονοποίησης του με απώτερο στόχο την απαξίωση του έργου του». Βλέπει γύρω του ένα «ανέντιμο παιχνίδι  το οποίο μετήλθε με όλα τα μέσα χυδαιότητας και λάσπης,  με στόχο να μείνουν στο απυρόβλητο κάτοχοι καρέκλας μεγάλων γραφείων». Φαντασιώνεται ότι τον έχουν περικυκλώσει «λασπολόγοι», μεγάλες καρέκλες, χυδαιότητες και όσοι έχουν «κάποιου είδους διαταραχή», ή βρίσκονται «σε διατεταγμένη υπηρεσία σπίλωσης της τιμής και της υπόληψης του, όπως ίσως οι  γίγαντες – ανεμόμυλοι του Θερβάντες τον συμπαθή ήρωα. Υπερασπίζεται, ως ένας «απλός δημοτικός σύμβουλος» όπως ο ίδιος αναφέρει, το έργο του και την επί των ημερών του «προσπάθεια προάσπισης των συμφερόντων της ΔΕΥΑΡ προς όφελος του Ροδιακού λαού». Φυσικά στο τέλος ευλογεί τα γένια του αφήνοντας εαυτόν στο απυρόβλητο καταλήγοντας πανηγυρικά «Οι ευθύνες να αναζητηθούν στους υπεύθυνους ….».

         Κύρια αγωνία και σκοπός μας είναι η επάρκεια του νερού, του πιο πολύτιμου και ζωτικού αγαθού, η ομαλή υδροδότηση όλων και η καταπολέμηση της λειψυδρίας στο νησί της Ρόδου, με την πλήρη αξιοποίηση των εξήντα και πλέον εκατομμυρίων κυβικών νερού που υπάρχουν στο Φράγμα Γαδουρά. Το νερό και το ζήτημα της ύδρευσης είναι πολύ σοβαρή υπόθεση με την οποία δεν επιτρέπεται να παίζει κανείς αλλά να εργάζεται για να δώσει λύσεις και αυτό ακριβώς κάνει η Περιφέρεια.

        Δεν θα υπήρχε λόγος να ασχοληθεί κανείς σήμερα με τον κ. Δημήτρη Τσίκκη εάν ο ίδιος δεν επιχειρούσε να στραφεί κατά τις Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και να την στοχοποιήσει με συγκεκριμένες «εκ του πονηρού» αναφορές σε αυτήν. Το έχουμε πει και στο παρελθόν, το επαναλαμβάνουμε και τώρα: Οποιοσδήποτε ενεργεί ή κινείται και μάλιστα με τέτοιο απαράδεκτο τρόπο κατά της Περιφέρειας θα παίρνει σκληρή απάντηση.

        Ας μας εξηγήσει λοιπόν γιατί σε υπηρεσιακό έγγραφο του με ημερομηνία, 17-05-2016 (επισυνάπτεται), προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υποστηρίζει ότι "δεν αντιμετωπίζουμε κανένα απολύτως πρόβλημα, ούτε και υπάρχουν ενδείξεις διαφαινόμενου προβλήματος, ως προς την επάρκεια του νερού στην εν λόγω δεξαμενή (των Αγίων Αποστόλων) από τις γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΡ και συνεπώς δεν τίθεται θέμα στην κάλυψη των όποιων αυξημένων αναγκών”.

       Ας μας δικαιολογήσει γιατί ουδέποτε υποστήριξε με έργα και πράξεις όταν ήταν Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ τη σημερινή άποψη του ότι «η λειτουργία του φράγματος Γαδουρά είναι μονόδρομος για την ομαλή υδροδότηση της Ρόδου» αλλά ακόμα και τώρα με τις άστοχες και ακατανόητες δηλώσεις του περί δήθεν συνωμοσίας και «λάσπης» εναντίον του, το αντίθετο πράττει.

      Ο τέως πολιτικός προϊστάμενος της Επιχείρησης Ύδρευσης που είχε την πλήρη πολιτική, αστική και διοικητική ευθύνη για τα ζητήματα υδροδότησης του νησιού της Ρόδου κρίθηκε ως γνωστόν, ότι δεν πρέπει να συνεχίσει να έχει αυτή την κρίσιμη αρμοδιότητα. Σήμερα τρεις μήνες μετά, αντί να σιωπήσει και να αφήσει την σημερινή Διοίκηση της ΔΕΥΑΡ να διαχειριστεί το σοβαρό θέμα της λειψυδρίας και της επαρκούς υδροδότησης της Ρόδου το οποίο ο ίδιος δεν αντελήφθη ούτε κατανόησε ποτέ την πραγματική διάσταση, όπως προκύπτει από δηλώσεις και έγγραφα του, προκαλεί, προσβάλει και βγαίνει κι από πάνω ζητώντας απόδοση ευθυνών. Ας κοιτάξει πρώτα στον καθρέπτη του για να δει κατάματα τις δικές του ευθύνες αφήνοντας κατά μέρος τις εξυπνάδες τους λεονταρισμούς!

 

Γιάννης Φλεβάρης

Αντιπεριφερειάρχης

 

image_print