Ο Πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης και ο Περιφερειάρχης, Γ. Χατζημάρκος εγκαινίασαν την έκθεση «Η μακρά πορεία της Δωδεκανήσου προς την Ενσωμάτωση», στο Παλαιό Ελληνικό Προξενείο.

Γιώργος Χατζημάρκος: «Στο γεωπολιτικά κρίσιμο σταυροδρόμι που βρισκόμαστε και με την ευκαιρία των εγκαινίων αυτών, νιώθουμε να σφραγίζουμε άλλη μια φορά την πεποίθηση ότι η Ενσωμάτωση δεν μας χαρίστηκε»

 

Σε μια λιτή και σεμνή τελετή, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 70 ετών από την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα, εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο, ανήμερα του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, η έκθεση με τίτλο «Η μακρά πορεία της Δωδεκανήσου προς την Ενσωμάτωση».

Η έκθεση αποτελεί την πρώτη εκδήλωση που πραγματοποιείται στο ανακαινισμένο κτίριο του Παλαιού Ελληνικού Προξενείου της Ρόδου, τον αγιασμό του οποίου τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ.  Κύριλλος.

Την έκθεση εγκαινίασαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος.   Συνέχεια 

 

image_print