Τον Πρόεδρο και μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου, δέχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα γενικότερα προβλήματα του κλάδου, αλλά και οι κυλιόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις τις οποίες έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία.

Την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου να μην συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις, σεβόμενο τις ανάγκες του νησιού της Ρόδου, σε μια περίοδο κατά την οποία έχει κορυφωθεί η τουριστική κίνηση, σχολίασε  με δήλωσή του ο Περιφερειάρχης, ο οποίος συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο διότι προέταξε το κοινωνικό όφελος έναντι του στενού συντεχνιακού συμφέροντος, ενώ τόνισε ότι πρόκειται για μια κίνηση υψηλού συμβολισμού και αξίας, που δείχνει ότι στη χώρα αυτή, αρχίζουν να αλλάζουν οι νοοτροπίες και στάσεις που μέχρι τώρα εμφανίζονταν ως μονόδρομοι.

Ειδικότερα, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου για την απόφαση του να μην συμμετάσχει στην  πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου, επιλέγοντας την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών  του νησιού.

Η ανωτέρω απόφαση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου, συνιστά πράξη ευθύνης απέναντι στον τουριστικό προορισμό που όλοι υπηρετούμε. Είναι μια απόφαση υψηλού συμβολισμού και αξίας και φανερώνει ότι το συντεχνιακό συμφέρον δεν είναι μονόδρομος.

Φαίνεται ότι αλλάζουν τα πράγματα στη χώρα μας ως προς την υπευθυνότητα. 

Από πλευράς μας δεσμευόμαστε, να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα δίκαια αιτήματα του κλάδου».