Το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα στην Κω επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, λίγες μόνο μέρες μετά την ανακοίνωση της έναρξης συνεργασίας της Περιφέρειας με το Ίδρυμα, που στόχο έχει να αναδείξει και να αξιοποιήσει το μοναδικό σε παγκόσμια εμβέλεια πολιτιστικό κεφάλαιο της κληρονομιάς του Ιπποκράτη και να προωθήσει την Ιπποκράτεια ιδέα.

Ο Περιφερειάρχης, μαζί με τον Έπαρχο Κω, Γιώργο Χαλκιδιό, τον ο Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο για θέματα Πρωτογενούς τομέα Νίκο Τσακίρη και τον ειδικό σύμβουλο, Στέργο Στάγκα, ξεναγήθηκαν  από τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος, τέως υπουργό,  Αριστοτέλη Παυλίδη, στον 35 στρεμμάτων χώρο, όπου θα δημιουργηθεί το πρότυπο περιβαλλοντικό πάρκο της ιστορίας της Ιατρικής με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,  ύψους 500.000,00 ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης, από τον χώρο του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος, δήλωσε:

«Στηρίζουμε το Διεθνές  Ιπποκράτειο Ίδρυμα που αποτελεί ένα εκ των κυρίων θεματοφυλάκων της λαμπρής κληρονομίας του Ιπποκράτη. Η χρηματοδότηση της μεγάλης παρέμβασης που σχεδίασε το Ίδρυμα, είναι μόνο η αρχή μιας συνεργασίας και μιας προσπάθειας επανεκκίνησης, στην πορεία για επιθετική διαχείριση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων.  Προχωράμε με σχέδιο, εργαζόμενοι σκληρά και συνεργαζόμενοι αποτελεσματικά».

Η συνεργασία που εντός του προσεχούς διαστήματος θα επικυρωθεί και διοικητικά, μέσω της υπογραφής Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος, προβλέπει την χρηματοδότηση εκ μέρους της Περιφέρειας με το ποσό των 500.000 € – το μεγαλύτερο ποσό με το οποίο έχει χρηματοδοτηθεί ποτέ το Ίδρυμα από της ιδρύσεώς του – για την υλοποίηση του έργου «Δημιουργία περιβαλλοντικού πάρκου ιστορίας της Ιατρικής στη νήσο Κω».

Το έργο που θα υλοποιηθεί με τους πόρους της Περιφέρειας, περιλαμβάνει την διαμόρφωση του ανοιχτού περιβαλλοντικού πάρκου , την παιδική χαρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, την αναβάθμιση του βοτανικού κήπου καθώς και τον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση του υφιστάμενου κτιρίου του Ιπποκρατείου Μελάθρου.

Υπενθυμίζεται ότι  η συνεργασία της Περιφέρειας με το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω, με την αρωγή των τοπικών επιστημονικών φορέων,  ανακοινώθηκε προ ημερών, στη διάρκεια κοινής Συνέντευξης Τύπου που έδωσαν ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Νίκος Θεοδωρίδης, ο τέως Υπουργός και Πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος, Αριστοτέλης Παυλίδης, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, Νίκος Φουτούλης και ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, Νίκος Διακογεωργίου, ενώ στην προσπάθεια συμμετέχει και ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου.

 

image_print