Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας της Περιφερειακής Αρχής με τους Δήμους του Νοτίου Αιγαίου και της συνεχούς στήριξης που τους παρέχει, για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες  ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος μετέβη χθες, Τρίτη, στην Κάλυμνο, συνοδευόμενος από τον ειδικό συνεργάτη της Περιφέρειας σε θέματα τεχνικών έργων, Στέργο Στάγκα.

Στην διάρκεια της επίσκεψής του, συναντήθηκε στην Ιχθυόσκαλα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Παράκτιας Αλιείας, Μανώλη Κουλλιά, με τον οποίον συζήτησαν τα προβλήματα του κλάδου.

Ακολούθησε  επίσκεψη, στο έργο της "Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑΜΕΑ Καλύμνου",  στον οικισμό Άργους Καλύμνου, το οποίο έχει στόχο την  ενίσχυση των κοινωνικών δομών και την προστασία του κοινωνικού ιστού του νησιού.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί το κτιριακό σκέλος και τώρα βρίσκεται σε στάδιο διαγωνιστικής διαδικασίας η ανακατασκευή του περιβάλλοντος χώρου. Στους χώρους της Στέγης ο Περιφερειάρχης ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο του ΚΔΑΠ-ΑμεΑ "Ο Αγιος Παντελεήμων" , Φίλιππο Ολυμπίτη.

Ολοκληρωμένο το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.065.503,27 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020. Η Στέγη θα μπορεί να φιλοξενήσει έως 9 άτομα με νοητική στέρηση  και στοχεύει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων περίθαλψης, στέγασης και διαβίωσης των ατόμων αυτών.

Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης και ο κ. Στάγκας μετέβησαν στο Δημαρχείο όπου ακολούθησε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Καλυμνίων Γιάννη Γαλουζή και τους συνεργάτες του, με αντικείμενο τα τεχνικά έργα που αφορούν τη Κάλυμνο

 

 

image_print