Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης κληθείς σήμερα να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις των προέδρων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά μας, επανέλαβε την πάγια θέση του ότι «Αυτοδιοίκηση και τοπικοί φορείς οφείλουμε να επαγρυπνούμε, να μην υποστέλλουμε τη σημαία και να είμαστε σε επιφυλακή, καθώς όσο η χώρα τελεί υπό στενή δημοσιονομική επιτήρηση, κάποιοι θα φροντίζουν συνεχώς να  αναζητούν πηγές άντλησης πόρων».

 Και συμπλήρωσε: «Από τις δηλώσεις των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου, όπως αυτές διατυπώθηκαν, αλλά και από τις κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις που αποσπάσαμε από το σύνολο των αρχηγών των κομμάτων με τους οποίους συναντηθήκαμε πρόσφατα, είναι φανερό ότι υπάρχει η πολιτική βούληση να μην καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στο Αιγαίο.

Αν παρ’ όλα αυτά, επιχειρηθεί στο μέλλον να επανέλθει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ελπίζουμε πως δεν θα υπάρξει βουλευτής στο Κοινοβούλιο που θα αποδεχθεί μια τέτοια πρόταση και θα την υπερψηφίσει».

 Με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της ΟΣΥΠΑ για το αεροδρόμιο της Ρόδου και απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Μαχαιρίδης τόνισε πως «όταν επιμένουμε να μιλάμε για αποκέντρωση σε όλα τα επίπεδα, το εννοούμε κιόλας.

Για κάθε τοπική υπόθεση που αφορά, όπως στην προκειμένη περίπτωση, τη λειτουργία των αεροδρομίων μας, τον πρώτο λόγο πρέπει να έχουν οι παραγωγικές μας τάξεις και οι θεσμικοί εκφραστές τους, δηλαδή τα Επιμελητήρια.

Η Περιφέρεια – επεσήμανε – θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο τις όποιες πρωτοβουλίες αναλάβουν οι τοπικοί μας φορείς, ώστε να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία αναπτυξιακών υποδομών, όπως είναι τα αεροδρόμια των νησιών μας». 

image_print