Αξιότιμε κύριε πρόξενε,

 

Εκλεκτοί εκπρόσωποι των τουρκικών ΜΜΕ,

Αγαπητοί προσκεκλημένοι,

Κυρίες και κύριοι,

 

Θα ήθελα καταρχήν να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας στη σημερινή μας εκδήλωση που έχει θέμα « Ταξιδιωτικές περιπλανήσεις στα νησιά της Δωδεκανήσου και Των Κυκλάδων»,  στα νησιά της περιφέρειας Ν.Αιγαίου.

 

Ως αντιπεριφερειάρχης Ν.Αιγαίου Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Θεμάτων, εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη, κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, είμαι σήμερα κοντά σας για να σας Συστήσω τα νησιά μας, να σας Προσκαλέσω να τα επισκεφθείτε και  να Ανακαλύψετε τα θέλγητρα τους.

 

Να σας ταξιδέψω στους 48 διάσπαρτους παραδείσους  μέσα στο Απέραντο Γαλάζιο του Αρχιπελάγους.

 

Να διαπιστώσετε πως η περιφέρεια  Ν.Αιγαίου είναι ένας προορισμός μαγευτικός, με άπειρες εναλλαγές παραστάσεων, εικόνων, γεύσεων, δυνατοτήτων και επιλογών,  όπου κάθε νησί  είναι μοναδικό και μένει ανεξίτηλο στη μνήμη.

 

Ο τουρισμός μεταξύ των δυο λαών έχει ήδη ξεκινήσει δυναμικά και είναι γεγονός πως οι φίλοι μας, οι Τούρκοι επισκέπτες έρχονται στη  γείτονα χώρα, στα νησιά μας γιατί τους προσφέρουμε φιλοξενία, γεύσεις και μουσικές, γνώριμες και οικείες. Έρχονται σε τόπους με συνήθειες και έναν τρόπο ζωής που δεν είναι ξένος σε αυτούς.

 

Σε όλα αυτά εμείς, ως περιφερειακή αρχή, κατασκευάζουμε σημαντικά έργα που αναβαθμίζουν την εικόνα των νησιών μας και μαζί με τις υπηρεσίες και τις σύγχρονες ξενοδοχειακές υποδομές που προσφέρει ο επιχειρηματικός μας κόσμος,  δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες και για τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

 

Παλεύουμε για την εξασφάλιση ευνοϊκότερων όρων εισόδου τους στη χώρα μας.   Όλοι μαζί, περιφέρεια, δήμοι, τουριστικοί φορείς και επιχειρηματίες, έχουμε έναν κοινό στόχο. Να μη διαψεύσουμε τις προσδοκίες των επισκεπτών μας… Να κάνουμε το όνειρό τους ακόμα πιο προσιτό, πιο χειροπιαστό.

 

Φυσικά, και τις δικές σας προσδοκίες. Για αυτό και σας καλέσαμε σήμερα κοντά μας. Για να γνωριστούμε καλύτερα, να ανοίξουμε έναν διάλογο, να δημιουργήσουμε κανάλια επικοινωνίας και να χτίσουμε γέφυρες συνεργασίας.

 

Εμείς δεν αποβλέπουμε  στην ανάπτυξη μιας μονόπλευρης σχέσης. Η γείτονα χώρα δεν αποτελεί για εμάς μια δεξαμενή επισκεπτών αλλά και έναν σημαντικό εταίρο στην ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας. Η συνεργασία των τουριστικών μας πρακτόρων για την προσέλκυση επισκεπτών από άλλες μακρινές χώρες, όπως τη Ρωσία, την Κίνα, κα, με τη δημιουργία κοινών τουριστικών πακέτων σίγουρα αποτελεί μία από πολλές προτάσεις συνεργασίας που μπορούν να αναπτύξουν οι επιχειρηματίες μας.  Θεωρώ πως θα έχουν όλο το χρόνο στη συνάντηση που θα έχουν με τα μέλη της TURSAP να συζητήσουν τις προτάσεις τους. Ένα είναι βέβαιο, πως η ανάπτυξη του τουρισμού αποτελεί έναν κοινό τόπο συνεργασίας μεταξύ των δυο λαών. 

 

Εμείς θέλουμε το Αιγαίο που είναι η θάλασσα της ειρηνικής συνύπαρξης των δύο λαών, να αποτελέσει τη  γέφυρα που ενώνει κοινές ανησυχίες και στόχους, που συνδέει τους λαούς μας, ενισχύει τις συνεργασίες και  αναπτύσσει τις οικονομίες μας.

 

Τα ημερόπλοια που συνδέουν τα νησιά μας με τις παράκτιες πόλεις της Τουρκίας, οι αεροπορικές γραμμές, όπου σήμερα έχουμε τη χαρά να σας ενημερώσουμε για την έναρξη της νέας γραμμής Ρόδος- Κωνσταντινούπολη της αεροπορικής εταιρείας Blue Bird,  οι Τούρκοι και οι Έλληνες επιχειρηματίες που επενδύουν ή θέλουν να επενδύσουν στις δύο αγορές, αλλά και οι πολίτες που επιθυμούν να γνωρίσουν ο ένας τον τόπο του άλλου, είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της κοινής μας προσπάθειας για μια δημιουργική προσέγγιση.

  

Εύ   Εύχομαι οι δρόμοι μας  να είναι πάντα ανοιχτοί.

 

Οι   Οι γέφυρες που στήνουμε να είναι στέρεες.

 

Με μόνο γνώμονα το αμοιβαίο όφελος, τη φιλία και την επιβεβαίωση της αρμονικής συνύπαρξης,  να ξεκινήσουμε μια στενή και εποικοδομητική συνεργασία.

 

Τα 48 νησιά μας, τα νησιά του Αιγαίου σας καλωσορίζουν και σας υπόσχονται μαγευτικές και αξέχαστες στιγμές αλλά και προοπτικές συνεργασίας …

 

Το ταξίδι μας ξεκινάει…..

 

Σα     Σας ευχαριστώ…

 

 

 

 

 

 

image_print