Επίσκεψη στο εργοτάξιο της Γέφυρας Αφάντου, επί της Εθνικής Οδού Ρόδου – Λίνδου, πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, σήμερα το μεσημέρι, με την ευκαιρία της έναρξης σκυροδέτησής της. 

Τον Περιφερειάρχη συνόδευαν, οι Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Νίκος Νικολής και Χρήστος Ευστρατίου, ο ειδικός συνεργάτης του Γραφείου Περιφερειάρχη για τεχνικά θέματα,  Στέργος Στάγκας, ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΥΔ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Νίκος Οικονόμου και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αφάντου,  Μανώλης Λόγγος. 

Η σκυροδέτηση της γέφυρας ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα, και ήδη έχει πέσει το 50% του συνολικού όγκου του σκυροδέματος.

Παρά το γεγονός ότι λόγω των συνεχόμενων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών, υπήρξε μικρή καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης, ο Περιφερειάρχης και η επιβλέπουσα Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου της ΠΝΑΙ, στελέχη της οποίας ήταν στο εργοτάξιο, διαπίστωσαν την ομαλή πρόοδο του έργου, που βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή του, εντός σύντομου χρονικού διαστήματος και πάντως πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου. 

 

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία του έργου και ζήτησε από την επιβλέπουσα υπηρεσία και τον ανάδοχο, να μην επηρεαστούν από την πίεση για την παράδοσή του, ούτως ώστε να μην θέσουν με κανένα τρόπο σε κίνδυνο τα χαρακτηριστικά ποιότητας και ασφάλειας του έργου, από την πορεία του οποίου είναι σαφές ότι η παράδοσή του πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου, είναι εξασφαλισμένη.

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, υπέγραψε την απόφαση ένταξης του έργου, που προβλέπεται να αναβαθμίσει ενεργειακά 320 νοικοκυριά

image_print