Νίκος Χαρδαλιάς για το μεγα-εμβολιαστικό κέντρο:  «Η Ρόδος δίνει το παράδειγμα. Ας το ακολουθήσουν όλοι» 

Γιώργος Χατζημάρκος: «Αυτή η μάχη μας αφορά όλους. Σε αυτό τον νέο χώρο, όπως και σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα των νησιών μας, πηγαίνουμε για να κερδίσουμε πίσω την ζωή μας» 

 

Το μεγα-εμβολιαστικό κέντρο της Ρόδου, στο Φαληράκι, επισκέφθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, συνοδευόμενοι από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, μόλις δύο 24ωρα πριν από την έναρξη λειτουργίας του, την προσεχή Δευτέρα στις 8 το πρωί.

 

Το μεγα-εμβολιαστικό κέντρο της Ρόδου, είναι αποτέλεσμα πρότασης που ο Περιφερειάρχης κατέθεσε στην κυβέρνηση και υιοθετήθηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ανακοίνωσε τη σύστασή του στο πλαίσιο της επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία», που έχει στόχο τον εμβολιασμό των κατοίκων όλων των νησιών της χώρας, το αργότερο μέχρι το τέλος Ιουνίου. Σε στενή συνεργασία του Περιφερειάρχη και του Δημάρχου Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη, ο οποίος παραχώρησε το Κλειστό Γήπεδο Καλλιθέας για τον σκοπό αυτό, με συντονισμένες ενέργειες με  το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Υπουργείο Υγείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις,  το μεγα- εμβολιστικό κέντρο της Ρόδου διαμορφώθηκε σε χρόνο ρεκόρ μόλις μιας εβδομάδας και από την Δευτέρα ξεκινά τη λειτουργία του με 24 εμβολιαστικές γραμμές, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, προκειμένου να καλυφθούν στο συντομότερο δυνατό χρόνο οι ανάγκες εμβολιασμού των μονίμων κατοίκων της Ρόδου.  

 

Τόσο ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς όσο και ο Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους εξήραν τη συνεργασία και την ταχύτητα με την οποία λειτούργησαν ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος Ρόδου, τους οποίους ευχαρίστησαν για την συμβολή τους στη δημιουργία του μεγα-εμβολιαστικού κέντρου.

 

Συγκεκριμένα, Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε:

«Το mega- εμβολιαστικό, έρχεται να αναδείξει και την αναγκαιότητα στο ζήτημα του εμβολιασμού, να ακολουθήσει την γενικότερη αγωνία που έχουμε και για το ζήτημα του τουρισμού. Θέλουμε να είναι ασφαλείς και όλοι όσοι θα υποδεχτούν τους ταξιδιώτες, αλλά να είναι ασφαλείς και οι ταξιδιώτες που θα έρθουν εδώ.  Η δουλειά που έχει γίνει είναι πρότυπη, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά και τις υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας και ιδιαίτερα των Ενόπλων Δυνάμεων γιατί συνεργαστήκανε πάρα πολύ καλά. Την διοικητική υποστήριξη θα την έχει ο στρατός, πάντα σε αγαστή συνεργασία με τους υγειονομικούς μας που έχουν κάνει μια τεράστια προσπάθεια σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα αναλάβουν το καθαρά υγειονομικό κομμάτι. Θέλω να ευχαριστήσω και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο Ρόδου, διότι είναι άλλος ένα κρίκος μια αλυσίδας εξαιρετικής συνεργασίας. Τελικά, αυτοί που πραγματικά βγαίνουν κερδισμένοι είναι οι ίδιοι οι πολίτες. Η προσπάθεια που γίνεται είναι για τους πολίτες, να παραμείνουμε ασφαλείς , να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και σιγά σιγά να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας.  Σε κάθε περίπτωση, πέρα και από το ζήτημα του εμβολιασμού ας θυμόμαστε  ότι για να ξεπεράσουμε όλη αυτή την κατάσταση πρέπει να παραμείνουμε πολύ πειθαρχημένοι και να τηρούμε τα μέτρα. Το ότι έχουμε εμβολιαστεί ή ότι προτιθέμεθα να εμβολιαστούμε δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τηρούμε να μέτρα . Τα μέτρα πρέπει να τηρηθούν , να φοράμε τις μάσκες , να αποφεύγουμε τις μεγάλες συναθροίσεις, έτσι ώστε μέσα στο επόμενο δίμηνο σιγά σιγά σταδιακά να επιστρέψουμε στην κανονικότητα μας . Καλή δύναμη Καλή αρχή Καλό ξεκίνημα .Όλα θα πάνε πάρα πολύ καλά». 

 

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας και επικεφαλής της επιχείρησης «Ελευθερία» Μάριος Θεμιστοκλέους, δήλωσε:  

«Η «Γαλάζια Ελευθερία» έχει αρχίσει εδώ και μια εβδομάδα και θα κορυφωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Ήδη αρκετές χιλιάδες στα 19 νησιά έχουν εμβολιαστεί και βλέπουμε τις πρώτες βελτιώσεις στα ποσοστά, έτσι ώστε να φτάσουμε εκεί που έχουμε βάλει στόχο στα μέσα -τέλη Ιουνίου στα νησιά αυτά να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και ο καθολικός εμβολιασμός τους. Να ευχαριστήσω και εγώ τις τοπικές αρχές , τον Περιφερειάρχη , τον Δήμαρχο , για την βοήθεια που μας έχουν δώσει και για τους υγειονομικούς για την φιλοξενία. Ευελπιστούμε να έχουμε ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα για το νησί της Ρόδου. Μέχρι στιγμής τα ραντεβού είναι καλυμμένα στο 100 τις 100% Υπήρχε αυτή η ανάγκη για να δημιουργηθεί εδώ. Να ευχαριστήσουμε την Πολιτική Προστασία , τις Ένοπλες Δυνάμεις που στηρίζουν την όλη αυτή προσπάθεια».

 

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:

 

Τη Δευτέρα το πρωί στις 8 μπαίνει σε λειτουργία το μεγα-εμβολιαστικό κέντρο της Ρόδου.  Μέσα σε χρόνο πραγματικά ρεκόρ , δείγμα και απόδειξη ταυτόχρονα ότι είμαστε πολίτες μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας.  Εκτός από Περιφερειάρχης είμαι και πολίτης και είμαι πάρα πολύ περήφανος να λέω ότι ζω στην Ελλάδα , η οποία σε αυτή την πολύ μεγάλη κρίση , δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από καμία προηγμένη χώρα. Γιατί έχει αντανακλαστικά γιατί έχει σχέδιο. Γιατί το εφαρμόζει με επιμονή, με αφοσίωση και γιατί επιτέλους δείχνει ότι η μιζέρια στην οποία κάποιοι θέλανε να ζούμε δεν είναι παρά ένα εμπόδιο το οποίο βρίσκεται στα μυαλά ανθρώπων.  Χαίρομαι να είμαι ένα μικρό γρανάζι ή κομμάτι μιας μεγάλης μηχανής στην οποία συμμετέχουν όλοι η οποία είναι αποτελεσματική. Τη Δευτέρα το πρωί στις 8 ερχόμαστε εδώ για να δώσουμε ένα τέλος στην αγωνία στην αβεβαιότητα και στην ακινησία. Ερχόμαστε εδώ για να ξανακερδίσουμε τη ζωή μας. Να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και οφείλουμε όλοι να ξυπνάμε κάθε πρωί με την μεγαλύτερη δυνατή δύναμη και αισιοδοξία και να δίνουμε αυτή τη μάχη μέρα μέρα, βήμα βήμα. Θα επιστρέψουμε στη ζωή μας και θα κερδίσουμε ξανά την ελευθερία μας. Ήδη τα νησιά μας είναι σε ποσοστό εμβολιασμού πάνω από τον μέσο όρο της χώρας Ήδη το «Γαλάζια Ελευθερία» σε μια μόλις εβδομάδα  έχει αποδώσει και θα είμαστε στις επάλξεις 24 ώρες το 24ωρο , 7 μέρες την εβδομάδα προκειμένου το συντομότερο δυνατόν να δώσουμε αυτό το μήνυμα , ότι όχι μόνο ο πληθυσμός μας , όχι μόνο οι άνθρωποι οι οποίοι έρχονται στα νησιά την καλοκαιρινή περίοδο για λόγους επαγγελματικούς αλλά και οι επισκέπτες μας θα είναι στο ασφαλέστερο μέρος που θα μπορέσουνε είτε να εργαστούν είτε να κάνουνε τις διακοπές τους.  Θέλω να ευχαριστήσω όλη την κρατική μηχανή  – και είναι πολύ δύσκολο εδώ να ξεχωρίσεις – είναι ο Ελληνικός Στρατός, είναι το Υπουργείο Υγείας, η Πολιτική Προστασία. Καλή δύναμη σε όλους. Να πούμε στους συμπολίτες μας με την μεγαλύτερη δύναμη της φωνής μας «ελάτε να εμβολιαστείτε. ελάτε να πάρετε πίσω τη ζωή σας» Μην περιμένετε αυτό να γίνει χωρίς να συμμετάσχουμε όλοι σε αυτό τον αγώνα». 

 

Ο Δήμαρχος Ρόδου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, Αντώνης Καμπουράκης, δήλωσε:  

 

«Σαν Δήμαρχος της Ρόδου και σαν Πρόεδρος των Δήμων του Νοτίου Αιγαίου οφείλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό γιατί με πολύ γρήγορα αντανακλαστικά και μέσα σε 7 μέρες έκαναν ένα πράγμα, το οποίο είναι η προϋπόθεση για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα της ζωής μας, Με το 95 % του τοπικού πληθυσμού να εξαρτάται από τον τουρισμό , καταλαβαίνετε ότι η υγεία είναι πάνω από όλα. Ωστόσο είναι και η υγεία  αυτό που βλέπει ο επισκέπτης όταν θέλει να επισκεφτεί την περιοχή μας. Η Πολιτεία έκανε το καθήκον της. Εσείς κάνατε τα πάντα. Τίποτα δεν έχει γίνει τυχαία. Τα πάντα έγιναν με σοβαρή δουλειά. Πριν την επιλογή του εμβολιαστικού κέντρου επισκέφτηκαν τον τόπο απεσταλμένοι του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και επέλεξαν αυτά τα οποία είχαν ανάγκη οι διαδικασίες για να γίνουν σωστά. Εσείς όσα έπρεπε να κάνετε τα κάνατε.  Στον πολίτη είναι τώρα η σκυτάλη να αποφασίσει να εμβολιαστεί και να δείξει σε όλο τον κόσμο ότι στην Ρόδο μας και στο Νότιο Αιγαίο είμαστε υγιείς πρώτα από όλα εμείς  και μπορούμε με την δική μας την υγεία να εξασφαλίσουμε την δική του πίστη ότι και αυτός θα είναι ασφαλείς μαζί μας. Με το καλό σε πολύ λίγο χρόνο με τους ίδιους ρυθμούς να προχωρήσουμε,  να είμαστε καθολικά και πλήρως εμβολιασμένοι όπως είπε ο Πρωθυπουργός και ο κ Υπουργός. »

 

 

image_print