Ανταποκρινόμενος στην ανάγκη αναβάθμισης του οδικού δικτύου της Τήλου,  ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την απόφαση διενέργειας, από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου, ανοιχτού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου του έργου «Συντήρηση οδικού δικτύου Τήλου, στον οδικό άξονα Άγιος Αντώνιος – Άγιος Παντελεήμονας», συνολικού προϋπολογισμού 136.752,14 € (πλέον ΦΠΑ).

Το έργο αφορά στη συντήρηση καθώς και στην αποκατάσταση βλαβών και ελλείψεων που παρουσιάζονται σε διάφορα σημεία του δημοτικού οδικού δικτύου της Τήλου, με έμφαση στην οδό από Άγιο Αντώνιο προς τη Μονή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου διαπιστώθηκαν και οι σοβαρότεροι κίνδυνοι για την ασφάλεια των διερχομένων οχημάτων.

Χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων  της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και περιλαμβάνεται  στον συνολικό προγραμματισμό της Περιφερειακής αρχής, για παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο των μικρών νησιών, με σκοπό  την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, τομέα όπου η Περιφερειακή Αρχή δίνει ιδιαίτερη έμφαση, για την καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων και τη διάχυση της τουριστικής κίνησης, με συνεχή διάθεση μεγάλου μέρους των διαθέσιμων πόρων, ταυτόχρονα με την διαρκή αναζήτηση νέων χρηματοδοτικών πηγών.

Ο διαγωνισμός  θα διεξαχθεί την Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018, στην έδρα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου, Πλατεία Ελευθερίας, στη Ρόδο. Η προθεσμία υποβολής προσφορών λήγει την Δευτέρα, 2 Απριλίου 2018.

Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι οκτώ μήνες από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Υπενθυμίζεται ότι προ λίγων ημερών, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε εργολαβική σύμβαση  με τον ανάδοχο του έργου «Συντήρηση Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Τήλου», έναντι συνολικού ποσού 76.671,23 €.

Αντικείμενο αυτής της εργολαβίας είναι η συντήρηση και η αποκατάσταση προβλημάτων που παρουσιάστηκαν σε διάφορα σημεία στην Επαρχιακή Οδό Λιβάδια – Μεγάλο Χωριό Τήλου, καθώς και η βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας και λειτουργικότητας. Και αυτό το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 

 

image_print