Οι επαναστατικές αλλαγές στη διοικητική δομή της χώρας συνοδεύονται από μεγάλες και βάσιμες προσδοκίες για μια νέα εποχή στην Αυτοδιοίκηση, και ιδιαίτερα στα νησιά μας.  

Η προσπάθεια μόλις άρχισε. Με όραμα, σχέδιο, δουλειά και αποφασιστικότητα, έχουμε δεσμευτεί να εργαστούμε για να στεριώσει ο θεσμός, και η διοικητική μεταρρύθμιση να αγγίξει κάθε νησιώτη, δίδοντας  μια νέα δημιουργική πνοή στην καθημερινότητά του.

Για την επιτυχία αυτής της συλλογικής προσπάθειας, είναι απαραίτητο, ως ηθική και πολιτική υποχρέωσή μας, να διασφαλιστεί και να εμπεδωθεί η πλήρης διαφάνεια στις αποφάσεις και στη συνολική μας λειτουργία.

Είναι επίσης απαραίτητη η διακίνηση της έγκυρης πληροφορίας, της ιδέας, της άποψης, της πρότασης και της «εικόνας» των δράσεων της περιφερειακής αρχής και του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Αυτή είναι η επιδίωξή μας με τη δημιουργία της ανανεωμένης ιστοσελίδας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, χωρίς όμως αυτή να υποκαθιστά την προσωπική επαφή, που θα είναι καθημερινή και ουσιαστική.

Αξιοποιούμε λοιπόν και αυτό το βήμα επικοινωνίας, καθιστώντας τους συμπατριώτες μας και τους απανταχού Νοτιοπελαγίτες κοινωνούς του έργου μας, προκειμένου να το πληροφορηθούν και να το αξιολογούν καθημερινά.

Γιάννης ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ

Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου