Στη μεγάλη ηρωίδα της ζωής, τη Μάνα, καταθέτουμε τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας, για την ανεκτίμητη υψηλή αποστολή και κοινωνική της  προσφορά.

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στις Μητέρες όλους του κόσμου, στα πρόσωπα που μας δημιουργούν, μας μεγαλώνουν, μας στηρίζουν μας ενισχύουν μας εμπιστεύονται, μας αποτρέπουν, μας καθοδηγούν. Αποτελεί μια ιδιαίτερη μέρα για όλους μας. Η γιορτή της μητέρας δεν αντιπροσωπεύει μόνο μια καθιερωμένη ημέρα για την αναγνώριση και εκτίμηση της μητρότητας. Αποτελεί μια ιδιαίτερη ημέρα για όλους μας.

Είναι η παγκόσμια αναγνώριση της ιερής αποστολής και της κοινωνικής της προσφοράς της μητέρας. Είναι η γιορτή της παντοτινής, άδολης και ακατάλυτης αγάπης, της αφοσίωσης, της στοργής και της θυσίας. Τιμούμε τη μητέρα, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη μας για την αγάπη, την πολύτιμη κοινωνική προσφορά και τις θυσίες που συμβολίζονται στο πρόσωπό της. Τιμώντας τη μητέρα τιμούμε το ανθρώπινο γένος

Αποτελεί έκφραση κράτους δικαίου ο σεβασμός στην πολυπλοκότητα του ρόλου της σύγχρονης μητέρας. Η πολιτεία οφείλει να την στηρίζει, για να μπορεί να συνδυάζει ομαλά οικογενειακές υποχρεώσεις, φροντίδα παιδιών, εργασία και παράλληλα να αξιοποιεί τον δυναμισμό της, χωρίς περιθωριοποιήσεις και διακρίσεις σε βάρος της. Απαιτείται λοιπόν κοινωνική πρόνοια και στήριξη.

Σε μια εποχή που μεταβάλλεται με ραγδαίους ρυθμούς, ο ρόλος της μητέρας γίνεται διαρκώς πιο δύσκολος και απαιτητικός. Ο σεβασμός και η τιμή στο πρόσωπό της, πέρα από την αυτονόητη υποχρέωση του καθένα μας, υπαγορεύεται και από την ανάγκη της αναγνώρισης της προσφοράς της μητρότητας, στην οικογενειακή, κοινωνική  συνοχή και ευρυθμία.

Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες και ελπίζω να γιορτάσουν την σημερινή ημέρα εισπράττοντας την αγάπη και την αναγνώριση που τους αξίζει.

image_print